Novosti Sport Događanja

Čolina i Kotarski vjeruju u pozitivan rasplet: Sve ovo malo podsjeća na prošle kvalifikacije

08.06.2022. / Damir Žbulj

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija propustila je u Norveškoj veliku priliku za potvrdu plasmana na Europsko prvenstvo. Nakon drugog uzastopnog poraza izabranici Igora Bišćana više ne ovise sami o sebi, nego će za izravni plasman na Euro trebati pobijediti Estoniju, a onda i pratiti rezultate ostalih suparnika.

U kadru U-21 reprezentacije je i Velikogoričanin David Čolina, inače član splitskog Hajduka, koji se osvrnuo na nevjerojatni gubitak bodova kod Norvežana te je najavio idući izazov, u četvrtak od 18 sati kod Estonije.

"Dosta težak poraz od Norveške, jer je to bila utakmica koja nam je puno značila. Izgubili smo dosta nesretno, primili smo dva naivna gola. Imali smo sastanak s izbornikom i mislim kako smo uspjeli podići samopouzdanje..."

"Analizirali smo taj dvoboj, vidjeli smo koje smo greške radili, što smo krivo napravili i nadam se kako ćemo to popraviti za idući susret," istaknuo je lijevi bek mlade reprezentacije.



Hrvatska i Finska imaju po 19 bodova, Norvežani imaju bod manje, ali i odigranu utakmicu manje. Prvo će u petak Norveška gostovati kod Finaca, a onda idući tjedan odigrati doma s Azerbajdžanom.

"Već smo se uvjerili kako svaka momčad u ovoj grupi može iznenaditi. Nadamo se da će netko pokvariti planove Norvežanima, ali najbitnije je da mi prvo dobijemo Estoniju."

"Pokušat ćemo pobijediti sa što većom razlikom, jer će i to na kraju vjerojatno biti jako bitno. Sve ovo jako podsjeća na prošle kvalifikacije, opet nismo sigurni u prolazak na Euro i nadamo se kako će sve biti isto i kako će izboriti izravan plasman," zaključio je Čolina.



Nakon što su Bišćanovi izabranici dva puta bili u prednosti, Norvežani su do preokreta stigli u samoj završnici te su na kraju slavili 3:2.  

Na vratima je bio Dominik Kotarski, čuvar mreže Gorice.

"Dosta nas je taj poraz pogodio, bili smo dosta ljuti i razočarani, jer smo bili svjesni kako smo prokockali jednu veliku priliku. Vodili smo praktički do druge minute sudačke nadoknade. No, dogodilo se, možda se nije trebalo..."

"Međutim, znamo da imamo kvalitetu i pred nama je nova utakmica. Napravili smo analize, što individualno, što zajednički i mogu reći kako je atmosfera u ekipi puno bolja. Spremni smo za Estoniju, to nam je najbitnija utakmica. Moramo pobijediti da osiguramo to drugo mjesto i barem te dodatne kvalifikacije. Ne zamaramo se previše ostalim utakmicama, razmišljamo samo o sebi i bitno je da dobijemo, kako god," istaknuo je Kotarski pa dodao:

"Mislim da su Finci jako nezgodna ekipa, igraju doma i mislim da Norvežanima neće biti lako. No, mislimo samo na sebe, pokušat ćemo zabiti što više golova, ova dva poraza od Finske i Norveške su probudila u nama neki dodatni inat i mislim da ćemo probati dobiti sa što većom razlikom."

Cijeli dvoboj odigrao je i Krešo Krizmanić, a utakmicu su s klupe odgledali Jurica Pršir i Toni Fruk.

"Mislim da smo u boljoj situaciji nego u prošlim kvalifikacijama. Pobjedom protiv Estonije ćemo potvrditi barem drugu poziciji i siguran sam kako ćemo eventualno i u dodatnim kvalifikacijama pokazati svoju kvalitetu i da zaslužujemo biti na Euru," zaključio je vratar turopoljskog prvoligaša, koji još uvijek ne zna hoće li i iduće sezone biti golman Gorice. Pod ugovorom je s nizozemskim velikanom Ajaxom, ali za njegove usluge zainteresirani su brojni klubovi.  



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli