Novosti Sport Događanja

Črnko: Veliki posao je pred nama!

16.01.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice 15. siječnja i službeno su počeli s pripremama za nastavak sezone, u kojoj imaju jasne ambicije, pohod na vrh ljestvice i ulazak u elitni razred hrvatskog klupskog nogometa.

Predsjednik kluba Nenad Črnko ne skriva velike planove te je izuzetno optimističan oko ostvarenja postavljenih ciljeva!

"Nadam se kako će moja 20. godina u kontinuitetu u Gorici biti ona prvoligaška! Svaka od njih nosi nekakvu draž iza sebe, a svaki početak sezone ili polusezone nosi svoje upitnike i obaveze. Ali, mislim da smo stabilan klub i da možemo razmišljati o tome."

Pohvalio je suradnju s inozemnim partnerom, a u siječnju će klub predstaviti i novog sportskog direktora, koji će biti zadužen za struku i igrački kadar.

"Još od prošle godine su neke stvari nove u klubu. Od prvog rujna imamo inozemnog partnera, koji ulaže značaj novac za hrvatske prilike u HNK Gorica, u sljedećih pet godina. Dobit ćemo tako i novog sportskog direktora, osobu koja će biti član Izvršnog odbora zadužena za sportska pitanja, u funkciji izvršnog dopredsjednika kluba, koja će voditi sportsku politiku kluba. To je ono što je novo i ono što u hrvatskim prilikama nije praksa u klubovima. Gorica teži novim izazovima i uvjeren sam kako s te strane i investitor imamo zajedničke poglede. Mi se znamo već deset godina, surađivali smo i ranije i mislim kako će to biti dobra sinergija koja će dovesti do kvalitetnih rezultata."

Črnko ima i podršku gradskih struktura...

"Veliki posao je pred nama! U gradskom Proračunu su odobrena sredstva koja su potrebna kako bi se obavilo licenciranje za Prvu HNL. Maksimalno ćemo se angažirati da početka jesenskog dijela sezone na Gradskom stadionu bude i rasvjeta i brojači te novi semafor. Želimo pripremiti stadion ne samo za utakmice HNK Gorice nego i za utakmice nekih selekcija nacionalne reprezentacije. Mislim kako je Velika Gorica idealno središte za takve aktivnosti. Programi koji Hrvatski nogometni savez nudi prilika su i za nas da zaradimo nekakav novac koji ćemo investirati u infrastrukturu Gradskog stadiona, kao što smo to i do sada radili."

Goričani su poslije 19 kola na drugoj poziciji s 32 boda, koliko ima i Dugopolje. Sesvete imaju bod manje, Varaždin je skupio 27 bodova, Solin i Šibenik 26...

"Načelno, ne možemo nezadovoljni rezultatom kojeg smo ostvarili. Struka određuje daljnje potrebe kluba i dali smo sve od sebe da na određenim pozicijama napravimo pomak. Raskinuli smo dogovorno ugovore sa Španjom, Nakićem i Pejićem. Stigao je Matija Dvorneković, od kojeg očekujemo puno. On je veliki pozitivac u svlačionici, njegove kvalitete su neosporne. Dobili smo vrlo kvalitetnog obrambenog igrača iz Gruzije, koji iza sebe ima veliki broj prvoligaških utakmica, a igrao je i kvalifikacije za Ligu prvaka."

Čelnik Gorice zadovoljan je trenutnim kadrom, ali je najavio kao će do kraja prijelaznog roka ipak biti još pojačanja.

"Izuzetno bitno je da nam je kompletna okosnica momčadi, na čelu s Čagljem, Jančetićem, Žutićem, Maslowskim i Marijom Marinom, ostala na okupu. Imamo kvalitetna rješenja na vratarskim pozicijama. Uvjeren sam kako će se nakon brojnih ozljeda i Dinko Matošević vratiti u pravom sjaju. Prije godinu dana bio je jedan od naših ključnih igrača."

Mladi 19-godišnji Antonio Krsnik imat će priliku izboriti se za svoje mjesto u kadru, a Črnko vjeruje i u ostale mlade snage koje su trenutno u Gorici.

"Nije još zatvoren prijelazni rok, mislim da ćemo dovesti jednog do dva igrača. Prvenstveno tu mislim na napadača. Vratili smo Krsnika iz Udarnika, za njega je to nagrada za dobru partije u Trećoj ligi. Ako struka odluči, on će ostati, ako ne zadovolji, vratit ćemo ga na posudbu. Po njegovim kvalitetama, ali i po tome što očekujemo od ostalih mladih nogometaša, siguran sam kako će Gorica i u Prvoj ligi imati igrače na koje će se moći osloniti i iz vlastitog pogona. Mislim tu i na Muhara, Humeljaka, Matoševića, Sedlačeka, Čureka..."

Krajem prošle godine Črnko je izabran i u Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza što sigurno može i treba biti dodatni impuls pozitivnom pomaku i razvoju velikogoričkog nogometa.

"Ovo je za sve nas stepenica više, tražimo nove izazove i vjerujem kako ćemo u svemu tome uspjeti!"

(Damir Žbulj)

 

Podijeli