Novosti Sport Događanja

Dambrauskas se vraća na Gradski stadion, Goričani vjeruju kako mogu zaustaviti Livaju i zahuktali Hajduk

05.02.2022. / Damir Žbulj

Nakon razočaravajućeg ulaska u nastavak sezone na gostovanju u Puli, nogometaše Gorice na domaćem travnjaku od 15 sati čeka veliki okršaj s Hajdukom i bivšim trenerom Valdasom Dambrauskasom.

Dambrauskas je u Turopolju izgradio svoje nogometno ime, a nakon avanture u bugarskom Ludogorecu ponovno je došao Hrvatsku te je obnovio suradnju sa sportskim direktorom Nikoličiusom, jednim od najzaslužnijih za prvoligaški uspon Gorice.

Splićani su opet u euforiji, nadaju se borbi za naslov prvaka, trofeju u Kupu, no, Goričani bi im i ove godine mogli poremetiti planove. Prvo u prvenstvu, a onda i polufinalu Kupa na Poljudu u ožujku.

"Povezao sam se sa svima tamo, od predsjednika, preko čistačica, do mojih pomoćnika. To je bio poseban period u mom životu, međutim moj dom je sada Hajduk i to je ono na čemu je moj fokus. Idemo utakmicu po utakmicu i želimo pobijediti u svakoj. Trenutno smo četvrti, ali ako nastavimo nizati pobjede ljestvica će izgledati drukčije. Za vrijeme utakmice neće biti nekakvih posebnih osjećaja, a nakon posljednjeg zvižduka ću se srdačno pozdraviti sa svima," iskren je bio bivši strateg turopoljskog prvoligaša, danas za kormilom Bilih.

Slabo izdanje protiv Istre brzo će se zaboraviti, ako Hajdukovci ostanu bez bodova na Gradsskom stadionu.

"Poraz u Puli nije bio planiran, ali treba biti pošten i reći da više nismo niti zaslužili. Nismo baš prikazali neku bajnu igru. No, to je iza nas i okrećemo se novom izazovu," istaknuo je Krunoslav Rendulić.

U momčad se vraća vratar Kotarski, koji će tako sasvim izgledno biti opet u početnoj postavi, nakon što je taj posao 'jedinice' na Drosini solidno odradio mladi Debijađi. Krizmanić je u punom treningu i konkurira za prvi sastav, dok je Toni Fruk još uvijek van travnjaka.  

"Hajduk unazad nekoliko godina nikad nije bio jači. Mislim kako su u dobrom stanju, pobijedili su u Šibeniku, što im je dodatni motiv, uz poraze Rijeke i Osijeka. Mi gledamo sebe, trudimo se svaku utakmicu dati ono najbolje što možemo, tako ćemo se postaviti i sada, čvrsto i agresivno!"

"Imamo rješenje, možda neće igrati," u svom je stilu, kroz šalu, Rendulić pokušao pojasniti kako planira zaustaviti najboljeg igrača Hajduka Marka Livaju.

"On ima kvalitetu koja nadmašuje našu ligu. No, nije Hajduk samo Livaja. Imaju oni puno kvalitetnih igrača, dobri su u svim linijama, imaju i širinu i čeka nas zahtjevna utakmica. Naš cilj je uvijek isti, uzeti bodove," poručio je Rendulić.   

Bit će ovo treći međusobni ovosezonski ogled Gorice i Hajduka, koji je na početku natjecanja slavio na Gradskom stadionu 3:1, dok je na Poljudu završilo bez pobjednika i postignutih golova, iako su domaćini imali inicijativu i puno prilika za osvajanje bodova.

Zanimljivo kako će Dambrauskas biti osmi različiti trener u osmom prvenstvenom gostovanju Hajduka od kada je Gorica ušla u prvoligaško društvo. Prije njega su 'Majstore s mora' na Gradskom stadionu vodili Zoran Vulić, Siniša Oreščanin, Damir Burić, Igor Tudor, Hari Vukas, Paolo Tramezzani i Jens Gustafsson, koji je jedini uspio slaviti. Oreščanin, Burić, Tudor i Vukas su pognutih glava napuštali velikogorički travnjak, dok su bod uspjeli uzeti Vulić i Tramezzani. Hajduk je u Turopolju dva puta gostovao u Kupu i oba puta je ispao iz daljnjeg natjecanja.

U prvom dvoboju 22. kola HT Prve lige u Koprivnici su Slaven Belupo i Šibenik odigrali 1:1, a u subotu još igraju Rijeka i Lokomotiva. U nedjelju Osijek gostuje kod Hrvatskog dragovoljca, dok Dinamo igra u Puli.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli