Novosti Sport Događanja

Dan kao stvoren za druženje na RekreaTuru

08.04.2017. / Ivana Ćurić

U Parku dr. Franje Tuđmana od jutra je živahno, vježbaju mali i veliki, a sve povodom Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava u našem gradu kroz današnju manifestaciju Rekreatur.

Program je počeo jutros u 10 sati Šašavim poligonom na kojem su se okupili najmlađi Velikogoričani i okušali u spretnosti prolazeći kroz tunele, obruče, uz pomoć trenera i roditelja.

Uslijedio je Tai-chi, paintball, ples kojeg su demonstrirali članovi Megablasta,i druge sadržaje, U 14:30 sati slijedi podjela nagrada najboljima, a od 16 sati slijede natjecanja u potezanju konopa na kojem će se pridružiti i profesionalni konopaši Darda iz Osijeka.

-Krenuli smo od jutra, bit će pikulanja, poligona za djecu, paintball, Megablast će čagati, tu je i VG Tur team ispred biciklista predstavit će se i drugi sportovi i pozivamo sve da dođu, samo je bitno da nas vrijeme posluži. Glavni događaj slijedi iza 16 kada nam dolaze konopaši iz Osijeka. Rekreacija u Hrvatskoj je na niskoj razini i po meni trebalo bi ulagati što više u to područje i približiti to građanima na sve moguće načine, dolazi lijepo vrijeme nema razloga da se ljudi ne rekreiraju, bit će zdraviji, bit će veseliji-Domagoj Sučić, predsjednik rekreativnog saveza.

Podršku rekreativcima došli su dati i predstavnici Grada Velike Gorice predvođeni gradonačelnikom Draženom Barišićem.

-Podržavamo sve sportske događaje, a zadnjih godina stavljamo naglasak i na rekreaciju jer bi htjeli imati zadovojjnije i zdravije društvo s obzirom da ulažemo u rekreativni sport. Rekreacija je dobrodošla za svako dobro, imamo i gradski Savez rekreativaca koji je osnovan prošle godine i aktivno rade što se i danas vidi-rekao je gradonačelnik Dražen Barišić koji je posjetio početak Rekreatura i najavio kako je Gradu u interesu povećanje sadržaja za rekreativce, prije svega bicikliste.

-Centar grada je pun djece, ali orjentirani smo na sve dobne skupine, lijepo će se građani danas podružiti, rekreirati, provesti ugodno vrijeme, a mi ćemo nastaviti dizati rekreaciju na području Grada. Već imamo vježbališta za starije i u interesu nam je prošarati grad biciklističkim stazama prema Donjem Turopolju, Posavini i Vukomeričkim goricama-dodao je gradonačelnik.

 U nastavku pogledajte više fotografija.

Podijeli