Novosti Sport Događanja

Davor Bosnar i Zvonko Radoš pojačali Jelačićevu školu nogometa

21.09.2017. / Sportska redakcija

Živo i radno tijekom kolovoza bilo je na terenu Nogometnog kluba Ban Jelačić u Vukovini gdje su uz suradnju s Planetom nogomet održana dva međunarodna turnira za mlađe i starije pionire. Organizacija je svake godine sve bolja zbog čega niti ne čude pohvale posjetitelja, ali i klubova koji dolaze u Vukovinu spram organizatora.

Kako bi se kvaliteta rada u školi podizala na sve veću razinu tijekom ljeta su se dogodile rekli bismo pozitivne promjene koje bi trebale doprinijeti daljnjem jačanju vukovinske škole nogometa kojoj su se priključili iskusni Davor Bosnar i Zvonko Radoš, iza kojih je zavidna igračka, ali i trenerska karijera.

-Dojmovi su i više nego dobri. Zatekao sam ovdje grupu entuzijastičnih ljudi koji vode klub i koji nam omogućuju odlične uvjete za rad. Trebamo pod hitno poboljšati brojnost igrača po kategorijama- kaže nam novi voditelj Jelačićeve škole nogometa Davor Bosnar koji će ustrajati na kvalitetnom i predanom radu.

-Želja je do kroz određeno vrijeme kod djece vidimo napredak. To će nam biti najveća satisfakcija. Rezultat nam trenutno nije u prvom planu, no svakako da ga nećemo zanemarivati- nastavio je Bosnar.

Odlazak s Radnikova stadiona nakon petnaestak godina

Uz Bosnara, novo ime u školi nogometa je i Zvonko Radoš koji je gotovo nakon 15 godina provedenih u Radniku i HNK Gorici, ovog ljeta promijenio sredinu.

-Ovo je za mene novi izazov i sasvim drugačiji nogometni svijet. Stručni dio smo ekipirali i vjerujem da ćemo podići ovu školu na jednu višu razinu. Posla ima jako puno. Prvi zadatak nam je okupiti i omasoviti kategorije, nakon čega slijedi i rad. Vjerujem kako ćemo svoje rezultate vidjeti kroz par godina, ako opstanemo- kaže Zvonko Radoš koji sebe vidi upravo u radu s mladim naraštajem nogometaša.

Poligon bi uvelike poboljšao rad

Osim povećanja brojnosti, ono što tišti klupsko vodstvo je i nedostatak terena za rad, jer osim glavnog terena u Vukovini nema druge površine za rad. No, svi se nadaju kako će tim mukama uskoro doći kraj jer najavljena je skorašnja gradnja poligona s umjetnom travom.

-Vjerujem kada se riješi i taj problem da će nam se broj djece povećati- kaže nam Tomislav Pedišić.

NK Ban Jelačić u pet uzrasnih kategorija danas ima oko 120 djece koja treniraju u kategorijama prstića, limača, mlađih i starijih pionira, te kadeta.

-Juniora nažalost nemamo. Nekad davno bilo je crnih rupa u radu, no kroz godinu do dvije imat ćemo i juniore- nastavio je Pedišić.

Vodstvo Nogometnog kluba Ban Jelačić shvatilo je bit rada te je sve resurse bacilo upravo na omladinski pogon i stvaranje infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti koji bi svoj djeci trebali omogućiti što kvalitetniji nogometni razvoj. Gledajući dugoročno to je jedini ispravan put, jer ne bude li rada s mladima i opstojnost mnogih klubova bit će dovedena u znak pitanja.

Podijeli