Novosti Sport Događanja

Dean Crnolatec najbolji golman Futurka na Betoncu, pioniri Futsal Gorice Epic Brozo sudjeluju U-15 državnoj završnici 1. HMNL

10.04.2023. / Damir Žbulj

U Futsal Gorici ne mogu biti sretni i zadovoljni kako su odradili seniorsku sezonu u 2. HMNL Zapad, ali zato mogu ipak uživati u nastupima svojih klinaca.

Na popularnom Betoncu u goričkom Cvjetnom naselju organizirali su futsalski turnir za djecu od devet do 12 godina pod nazivom Futurko 2023. Sudjelovale su dvije ekipe Nogometne škole HNK Gorica te mlade nade Futsal Dinama, zagrebačke Uspinjače Gimke i domaćina Futsal Gorice Epic Brozo.

Mali futsalski majstori pokazali su svoje umijeće, uživali su cijeli dan u sjajnim utakmicama, a na kraju su najviše pokazali dječaci Uspinjače Gimke. Drugo i treće mjesto su osvojile ekipe HNK Gorice, a na četvrtom mjestu je završio Futsal Dinamo.

Najboljim igračem premijernog izdanja Futurka proglašen je Luka Koncer iz Uspinjače, najbolji vratar je iz ekipe HNK Gorica 'bijeli' Dean Crnolatec, a najbolji strijelac bio je Matej Babić, također iz pobjedničke momčadi.

U ponedjeljak u Dvoranama II i III zagrebačkog Doma sportova počinje U-15 završnica 1. HMNL za pionire, u organizaciji Futsal Dinama i Hrvatskog nogometnog saveza, gdje će boje našeg grada braniti Futsal Gorica Epic Brozo, koja je u skupini s vršnjacima MNK Zagreb '92 i omiškog Olmissuma.

Klubovi su podijeljeni u pet grupa, izravan plasman u četvrtfinale osigurat će pobjednici skupina i najbolji drugoplasirani, dok će preostale četiri drugoplasirane ekipe razigravati za posljednja dva mjesta u četvrtzavršnici.

Velika je ovo stvar za sve mladiće koji treniraju futsal, jer su napokon dobili priliku pokazati svoje znanje i odmjeriti snage s klubovima na državnoj razini.

Završnica traje do srijede, 12. travnja, kad se igraju polufinala, utakmica za treće mjesto i finale.

Ukupno sudjeluje 15 klubova, a Futsal Gorica u ponedjeljak od 15 sati igra protiv Zagreba 92, a od 18 sati protiv Olmissuma.

Podijeli