Novosti Sport Događanja

Dean Klafurić novi trener HNK Gorice

23.06.2017. / Sportska redakcija

Po prvi puta HNK Goricu će samostalno voditi trener iz ovog, turopoljskog podneblja. Otkazivanjem daljnje suradnje Davoru Mladini koji momčad vodio u završnici prvenstva kao moguće rješenje spominjalo se nekoliko imena (Lončarević, Magić, Ferenčina) no odluka je ipak pala na Deana Klafurića, koji je posljednjih godinu dana bio u stožeru Zorana Mamića u All Ainu, a prije toga je više godina radio u Dinamo, od Omladinske škole do prvog sastava gdje je također bio pomoćnik Zoranu Mamiću.

-Mislim da je ovo dobra odluka, jer obostrana želja je dugogodišnja suradnja. Željela je bila da zajedno sa njime dođe i Ivan Prelec, no to u ovom trenutku nije moguće- rekao nam je predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko otkrivši kako se u Veliku Goricu nakon samo pola godine provedenih u Širokom Brijegu vraća Mario Marina.

-Vjerujte da je on zimus ostao u Gorici naš klub bi danas bio prvoligaš, a on bi imao siguran transfer u džepu- nastavio je Črnko kojem ovo neće biti prva suradnja s Klafurićem.

Naime, Dean Klafurić koji je trenerski posao učio u Udarniku te Radniku, da bi u sezoni 2008./2009. jedno vrijeme bio trener u Poletu koji je u to vrijeme igrao u 3. HNL- Zapad. Osim Poleta, samostalno je vodio Gradiće, Vrbovec, a dio karijere proveo je i kao izbornik ženske nogometne reprezentacije nakon čega je uslijedilo višegodišnji rad u Dinamu i stožeru Zorana Mamića, da bi u ljeto 2017. godine napokon dočekao priliku da sjedne na klupu drugoligaša u svom gradu.

Podijeli