Novosti Sport Događanja

Dean Klafurić više nije trener Slaven Belupa: Presudio mu domaći poraz od 'fenjeraša'

28.08.2021. / Damir Žbulj

Velikogorički nogometni strateg Dean Klafurić više nije trener koprivničkog prvoligaša Slaven Belupa. Nakon fantastičnog otvaranja sezone i senzacionalne i šokantne pobjede kod Dinama na Maksimiru u prvom kolu te osvajanja boda u Osijeku, Farmaceuti su zaredali sa slabijim rezultatima, proteklog vikenda ostali su bez bodova i u Velikoj Gorici, a Klafu je presudio domaći 0:1 poraz od 'fenjeraša' Hrvatskog dragovoljca, koji tako poslije šest uzastopnih izgubljenih dvoboja u prvih šest kola prekinuo svoj crni niz.

Na klupu Koprivničanaca Klafurić je sjeo tek prije tri mjeseca i bio mu je to prvi samostalni posao kao trener nekog od hrvatskih prvoligaša.

Bio je pomoćnik Zoranu Mamiću na klupi Dinama, u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, pomoćnik u varšavskoj Legiji Romeu Jozaku, kojeg je tamo i naslijedio i osvojio poljsko prvenstvo i Kup.

Lani je radio na Cipru, ali se u listopadu vratio u Hrvatsku te je čekao pravu priliku na našim domaćim travnjacima. Dobio ju je u Slaven Belupu, ali ostvareni rezultati nisu bili zadovoljavajući za klupsku Upravu.

"Dean Klafurić više nije trener Slaven Belupa, odluka je to Odbora za hitnost Uprave NK Slaven Belupa. Do daljnjega će momčad preuzeti dosadašnji pomoćni trener Želimir Mešnjak," šturo je pojašnjenje iz Koprivnice.

"Naši igrači su dali sve od sebe, vidjelo se da su se borili. Bili smo bolja momčad, imali smo posjed lopte, stvarali smo šanse.."

"Nisu to bile tako izgledne prilike, ali mislim da smo dolazili u zadnju trećinu, imali smo udarce po golu. Evidentno je vidljiv napredak u našoj igri u smislu dolaska u zadnju trećinu terena. Utakmica se na kraju okrenula protiv nas, morali smo zbog ozljede izvaditi našeg najboljeg igrača Zvonareka, ostali smo s igračem manje. Pokazali smo i tada tendenciju da želimo zabiti, ali Dragovoljac je postigao vrhunski pogodak, eurogol, nakon naše individualne pogreške," bila mu je zadnja izjava kao trenera Slaven Belupa. 

U subotu u sedmom kolu od 18.55 sati Gorica gostuje kod Lokomotive, dok od 21 sat igraju Šibenik i Istra 1961. 

Nedjelja je dan derbija, u osječki Gradski vrt stiže DInamo, a na Poljudu su u velikom okršaju Hajduk i Rijeka. 

 

Podijeli