Novosti Sport Događanja

Dečkima zlato, a curama bronca na Europskom kupu u australskom nogometu

13.10.2016. / Nefertum IT
Reprezentacija Hrvatske u australskom nogometu s ovogodišnjem Europskog kupa koji je održan u Lisabonu vratila se s dva odličja. Dečkima koji su najuspješnija europska reprezentacija pripalo je zlato (ukupno im je to deveta medalja s deset natjecanja, op.a), dok su cure u drugom nastupu stigle do brončanog odličja.

-Ovo su vrhunski rezultati, pogotovo za cure, koje su bile uvjerljivo najmlađa reprezentacija na natjecanju- rekao nam je izbornik ženske reprezentacije, Hrvoje Habljak.

australski velika.jpg

U ženskoj reprezentaciji bilo je čak devet Velikogoričanki; Ana Barišić, Ana Zrno, Anamarija Štengl, Sara Malić, Stela Antolić, Petra Vragek, Tea Ramljak, Dorotea Miković i Marta Klopotan koje su članice goričkog kluba Mamba. Trema i neiskustvo koštale su ih uvodnog poraza od Švedske, dok su u drugom susretu grupne faze bile uspješnije od Danske što im je donijelo plasman u polufinale gdje su pretrpjele poraz od favorizirane Irske.

australski velika 1.jpg

-Za treće mjesto ponovno smo igrali sa Švedskom koja je povela na početku utakmice, ali naše su cure bile bolje tijekom cijele utakmice i na kraju su slavile s 19:10.  Inače, Ana Barišić izabrana je u momčad turnira, dok je Anamarija Štengl bila najbolji strijelac reprezentacije- priča nam Habljak.

Dečki, koji su i 2010. godine bili zlatni do novog zlatnog odličja stigli su bez ijednog poraza. Redom su pobijeđivali reprezentativce Italije, Walesa, Austrije, Njemačke i u finalu Irske, a veliki obol ovom uspjehu dali su i Goričani, Josip Habljak i Tomislav Nedić.  

Podijeli