Novosti Sport Događanja

Demontaža na Šubićevcu: Goričani u prvom poluvremenu napunili mrežu Šibenika i smanjili zaostatak na samo jedan bod!

14.04.2023. / Damir Žbulj

Već tjednima unaprijed je gostovanje kod Šibenika bilo označeno kao 'utakmica sezone' u ovoj borbi za prvoligaški opstanak, a može se slobodno reći kako su nogometaši Gorice pod vodstvom trenera Željka Sopića odigrali najbolje kad je bilo najpotrebnije, nakon velikog remija s Dinamom i sjajne pobjede nad Osijekom u prethodna dva kola...

Završilo je sa spektakularnih 0:4, malo tko se mogao nadati baš takvom ishodu, a nakon tek prve gostujuće pobjede u ovoj turbulentnoj sezoni zaostatak na dnu ljestvice za pretposljednjim Šibenikom i 'zonom spasa' sada je samo jedan bod. Sedam je kola do kraja, u idućem u Veliku Goricu stiže Rijeka, a nakon toga i Hajduk...

Može se reći kako prava i bespoštedna borba tek sada počinje!

Sve je krenulo sjajnom akcijom Ndockyta i sjajnim udarcem Fućka, već u prvoj minuti, no, Šibenčani su tu prijetnju zaustavili na gol-liniji. Bio je to nagovještaj onoga što se događalo u prvih 45 minuta.

Šibenčani su većinu vremena držali posjed lopte, a Goričani su bez milosti 'trpali' domaću mrežu!

Iako je praktički u idućem napadu Dolček solidno pucao iz daljine, nije tu bilo prave opasnosti za gol Banića, koji se ponovno našao u početnoj postavi. Sopić je umjesto ozlijeđenog Mrzljaka ponovno na mjesto defenzivnog veznog stavio Raspopovića, što se pokazalo kao izvrsno rješenje, a kapetansku traku ponio je Jurica Pršir. U posljednjoj liniji obrane bili su Tomečak, Steenvoorden, Bralić i Štiglec, na krilima Mitrović i Ndockyt, a iza isturenog Fućka bio je posebno raspoloženi Toni Fruk.

Za Šibenčane je sve krenulo nizbrdo u osmoj minuti, kad je Bralić otišao u napad, odlično pucao, a nakon odlične obrane Rogića hladnokrvno je odbijenu loptu pospremio upravo Fruk.

Pet minuta kasnije Gorica već ima dva pogotka prednosti!

Fruk je ostavio loptu na rubu kaznenog prostora za Ndockyta, a Kongoanac je za svoj premijerni HNL gol majstorski pogodio u sam donji desni kut domaćeg gola!

Nisu Goričani maknuli 'nogu s gasa' niti tada, nego su u 18. minuti još i povećali prednost. Neumorni Fućak je izborio slobodni udarac na 18 metara, a Fruk je 'doktorski' poentirao preko živog zida u nebranjeni dio mreže!

Utakmica se tada razmuljivo malo primirila, Šibenčani nisu niti tada bili nešto posebno opasni, a dotukao ih je pogodak Slavka Bralića u finišu prvog poluvremena. Jurica Pršir je fantastično ubacio na peterac, a Bralić je utrčao iza leđa domaće obrane i neometano pospremio loptu u mrežu, za pomalo nestvarnih 0:4 na semaforu!

Zbog ozljede i prisilne zamjene domaćeg vratara sudac Strukan je prvi dio produljio šest minuta i tada je Šibenik bio najopasniji. Prvo je Duje Čop glavom pucao malo iznad grede, nakon toga je 'zicer' Hiroša fenomenalno zaustavio Banić, a nakon tog kornera je Matić pogodio gredu!

Gorica je u tim trenucima imala i malo sreće, ali kako se često kaže, sreća prati hrabre i nakon svih pehova koje je turopoljski prvoligaš imao ove sezone, od kardinalnih sudačkih pogrešaka i nezasluženih poraza pa do nerealiziranih prigoda i 'glupih' golova primljenih u završnicama dvoboja, ipak im se negdje to vratilo...

Sopić je na ulasku u nastavak dvoboja izvadio Steenvoordena i uveo Krizmanića, ali nije se to nimalo odrazilo na igru gostiju.

Banić je ponovno imao posla tek u 54. minuti, kad je bez problema ukrotio dobar pokušaj Radonjića. Ubrzo je Sopić krenuo sa zatvaranjem utakmice, izvadio je nedavno oporavljenog Fruka, umjesto njega je ušao Joey Suk, kako bi se dobilo još malo čvrstine u sredini terena, a uskoro je uslijedio novi pogodak.

Pršir je opet sjajno ubacio, ponovno je poentirao Bralić, ali je zbog zaleđa Štigleca ovaj pogodak poništen, na intervenciju iz VAR sobe.

Uspjeli su Šibenčani u 64. minuti i svladati Banića, ali nije se računalo, jer je Knežević u začetku akcije bio 'debelo' u nedozvoljenoj poziciji.

Trener Gorice je nekoliko minuta kasnije osvježio svoju momčad, ulaskom Valentina Majstorovića, ali je uskoro bio i prisiljen izvaditi 'načetog' Fućka te uvesti Vujnovića. Priliku je umjesto Mitrovića dobio i Vinko Petrović, koji je desetak minuta prije kraja imao jedan solidan pokušaj, nakon prodora Suka, međutim, lopta je prohujala malo pored vratnice.

Nije igračima Gorica pala koncentracija u završnici, bili su maksimalno kompaktni, organizirani i domaćin jednostavno nije bio blizu počasnom pogotku, a kamoli nekakvom povratku u utakmicu. U samom finišu se još jednom istaknuo Banić, koji nije dozvolio da išta pokvari ovo veličanstveno i apsolutno zasluženo slavlje!

Ovaj rezultat bit će samo još jedan dodatni poticaj za furioznu Sopićevu momčad, koja je već pokazala kako ima kvalitete za očuvanje prvoligaškog statusa, ali jednostavno treba nastaviti u ovom ritmu i u idućem nastupu.

U nedjelju, 23. travnja, protiv Jakirovićeve Rijeke. 

Podijeli