Novosti Sport Događanja

Derbi bez golova, bodom zadovoljni i u Gorici i u Osijeku

02.02.2020. / Damir Žbulj

Mudro je trener Jakirović u najavi derbija s Osijekom poručio kako bi bio zadovoljan s bodom protiv izravnog konkurenta za mjesto u Europi...

Bila je ovo izuzetno važna utakmica za obje ekipe, a možda je stigla prerano, odmah nakon kratkih zimskih priprema i Gorica i Osijek više su razmišljali o tome kako sačuvati svoju mrežu, bez obzira na sastav koji je bio na travnjaku.

Tako je i završilo, bez pogodaka u 90 minuta, iako je bilo nekoliko solidnih prilika na obje strane terena.

Gorica je od prve minute zaigrala nominalno s dva napadača, Zwolinskim i Ndiayem, na mjestu suspendiranog Muse bio je Dvorneković, stoperi su ispred kapetana Kahline bili Jovičić i Steenvoorden, lijevo Čabraja. Čanađija je bio zadužen za čuvanje Bočkaja, Babec je pokušao odraditi ulogu otišlog Marine, a Suk i Lovrić trebali su povezati konce igre, što je po izrazito vjetrovitom vremenu bilo poprilično teško. 

Osijek može žaliti za dvije jako dobre šanse Grezde u prvom poluvremenu, jednom je Kahlina sjajno reagirao.

Dok su u nastavku gosti imali izglednu priliku Mancea i nekoliko opasnih 'slobodnjaka' Bočkaja.

Goričani će posebno pamtiti 76. minutu i fantastičnu prigodu glavom Joeyja Suka, koji je nekoliko minuta kasnije ponovno bio u dobroj poziciji, ali je na kraju pucao ravno u vratara gostiju. Možda bi bolja opcija bila da je pokušao uposliti nekog od suigrača...

Jakir je u nastavku priliku dao Špikiću i Golubickasu, koji su ove zime stigli u Goricu, i obojica su u kratkom vremenu pokazali kako bi stvarno mogli unijeti novu energiju u ovu momčad. 

Sve u svemu, najviše razočarani bili su navijači, kojih se na Gradskom stadionu nakon zimske pauze okupilo gotovo dvije tisuće, a nisu vidjeli niti jedan pogodak.

Oba trenera zadovoljna su osvojenim bodom, Osijek je stigao i prestigao Rijeku na trećoj poziciji, a Gorica je 'skliznula' na šesto mjesto, ali s bodom manje od Lokosa i četiri od Rijeke i Osijeka. Velika borba nas tek još čeka.

Iduće nedjelje na rasporedu je najteže gostovanje, kod uvjerljivo vodećeg zagrebačkog Dinama, a nakon toga domaći okršaj s Rijekom i odlazak na Poljud kod Hajduka. Puno toga će biti jasnije nakon tih velikih dvoboja.

HT Prva liga:
1. Dinamo 20 +30 50
2. Hajduk 20 +16 38
3. Osijek 20 +12 34
4. Rijeka 20 +8 34
5. Lokomotiva 20 +3 31
6. HNK Gorica 20 -1 30
7. Slaven Belupo 20 -19 18
8. Inter-Zaprešić 20 -14 16
9. Istra 1961 20 -16 12
10. Varaždin 20 -19 12

 

Podijeli