Novosti Sport Događanja

Derbi Vatrogasca i Ban Jelačića iz Vukovine

23.09.2019. / Juraj Odrčić

U derbiju 6. kola 1. ŽNL Istok u Kobiliću sastali su se nogometaši Vatrogasca i Ban Jelačića iz Vukovine. I prije početka znalo se da se radi o kvalitetnim momčadima. Domaćini su se nedavno dodatno pojačali iskusnim Dejanom Debijađijem, a prije toga i Dominikom Smolkovićem. Također, Ban Jelačić bogat je kvalitetom, ali ponajprije iskustvom igranja ovakvih utakmica. Možda je baš iskustvo presudilo da se u ovoj utakmici vrate u život iz jako neugodne situacije.

Naime, domaći su krenuli silovito, napadali su od prve minute. To im se odmah vratilo, već u trećoj minuti kada Muhić pogađa glavom. Nakon pogotka, nastavili su u svom ritmu, te pred kraj poluvremena Ivkić povećava vodstvo. Sjajno poluvrijeme nogometaša Vatrogasca, a Ban Jelačić je izgledao dosta uspavano. No, u nastavku dolazi do promijene u igri i rezultata. Marko Rus smanjuje iz kaznenog udarca nakon igranja domaćih rukom, a nedugo nakon toga izjednačava Damir Matković za konačnih 2:2. Za tjedan dana Vatrogasac putuje u Meštricu, a Ban Jelačić dočekuje sjajnu ekipu Lonje.

Neodlučen rezultat iskoristili su nogometaši Mraclina koji su preuzeli vodstvo na prvenstvenoj ljestvici. Mraclinci su pobjedili Posavec rezultatom 2:0. Već na početku utakmice Roginić je srušen, a kazneni udarac izvodi Augustić. Njegov udarac brani vratar Kučan, no domaći napadač je bio smiren i odbijenu loptu posprema u mrežu. Mraclin je imao veći posjed lopte i nekoliko izvrsnih prilika za postizanje pogotka, no lopta nije htjela u mrežu. Posavec je zaprijetio tek jednom pred kraj poluvremena dalekometnim udarcem kojeg sjajno brani Dražić. Drugo poluvrijeme slično prvome. Konačnih 2:0 domaći nogometaši postavljaju kada I. Kos sjajno petom proigrava Onića koji povratnom loptom pronalazi Augustića. Do kraja utakmice Mraclin je imao još nekoliko prilika, a nogometaši Posavca pokušavali su iz kontri.

Za vikend Posavec dočekuje Ostrnu i nada se bodovima, a nogometaši Mraclina kreću na daleki put u Vezišće kod odlične Milke Trnine. 

Galerija slika

Derbi Vatrogasca i Ban Jelačića iz Vukovine Derbi Vatrogasca i Ban Jelačića iz Vukovine

Podijeli