Novosti Sport Događanja

Dino Bošnjak slavio u spektakularnoj humanitarnoj utrci na pisti Zračne luke!

29.09.2019. / Damir Žbulj

Najbolji sportaš Velike Gorice, višestruki prvak Hrvatske, naš sjajni atletičar Dino Bošnjak nema često priliku trčati u svom gradu pa je spektakularna humanitarna utrka 00:24 Run na uzletno-sletnoj stazi kod starog terminala Zračne luke bila je idealna prilika da uživa zajedno s ostalim brojnim Velikogoričankama i Velikogoričanima, koji su odlučili sudjelovati u ovoj plemenitoj akciji.

Iako je u ovakvim utrkama rezultat u drugom planu, naravno kako je Dino na kraju osvojio medalju za prvo mjesto, 1500 kuna novčane nagrade i povratnu kartu Croatia Airlinesa za bilo koju destinaciju. Humanitarnom akcijom za Zakladu dječje onkologije Rebro prikupljeno je više od 150 tisuća kuna samo od uplate startnina, koje će pomoći u uređenju i opremanju novog odjela dječje onkologije na Rebru.

Poseban je osjećao bio trčati pet kilometara po aerodromskoj pisti, uz reflektore, okruženi civilnim i vojnim zrakoplovima, uz pratnju helikoptera, vatromet, 'vodeni pozdrav' na cilju...

 

Utrka je počela u noći sa subote na nedjelju točno u 00:24 sata.

Vrhunska zabava bila je zagarantirana i bilo je to jedinstveno sportsko iskustvo za gotovo 1200 prijavljenih natjecateljica i natjecatelja. 

"Cilj je pružiti što bolje uvjete liječenja, urediti jednokrevetne sobe i pružiti bolje okruženje mladim pacijentima i njihovim roditeljima, koji će boraviti u bolnici. I rezultati liječenja tada će biti bolji. Zaklada je u dosadašnjem radu prikupila više od 12 milijuna kuna," poručili su organizatori.

"Bilo je stvarno super! Ovo je bila humanitarna utrka i nije mi bilo niti bitno koji sam na kraju," poručio je Dino nakon pobjede pa dodao:

"Nikad nisam trčao po noći, bio je malo čudan osjećaj, no, uživao sam od početka do kraja utrke!"

Drugi je kroz cilj prošao Kristijan Rubinić, a treći je bio Ante Živković.

Najbrža je kod djevojaka bila Mirjana Šimek Bilić, druga je bila Tea Faber, a treća Ines Mahovlić Krpan. (REZULTATI)

U humanitarnoj utrci sudjelovali su i brojne naše sugrađanke i sugrađani, a među njima je bio i zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, Ervin Kolarec.

"Neviđeni trkaći spektakl na pisti Zračne luke! Otrčali smo 5 km, prekrasna atmosfera i odlična organizacija."



Svi koji nisu trčali mogu podržati ovu akciju i uplatom na humanitarni račun IBAN: HR6723600001300132456, uz naznaku “Donacija za Zakladu”.

Utrka na pisti naše Zračne luke bila je prva takva održana u Hrvatskoj.

(Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

 

Podijeli