Novosti Sport Događanja

Dobru organizaciju zasjenio slabiji odaziv

08.10.2016. / Nefertum IT
Nakon jednogodišnje pauze Dan neovisnosti naši najmlađi sugrađani kao i njihovi roditelji proslavili su uz Jesenski kros u organizaciji Maraton kluba Velika Gorica. Ovom manifestacijom ujedno je započelo i obilježavanje 15 godina rada Maraton kluba Velika Gorica, te dvadeset godina Zajednice športskih udruga koja je u velikoj mjeri pripomogla u organizaciji ove sportke priredbe koja je namijena djeci vrtićke, predškolske i školske dobi.

Nažalost, prošlogodišnja pauza izgleda utjecala je na nešto slabiji odaziv djece i njihovih roditelja. No, oni koji su došli na livadu iza Srednjoškolske dvorane nisu požalili, jer organizacija je podignuta na jednu daleko višu razinu, a staza je izgledala bolje nego li prijašnjih godina.

jesenski velika.jpg 

-Stvarno smo se potrudili, no imali smo nešto slabiji odaziv djece. Po tom pitanju svoje nisu odradili profesori tjelesne i zdravstvene kulture koji su trebali ipak malo animirati djecu, no to nisu učinili-ispričao nam je predsjednik Maraton kluba Velika Gorica, Darko Mišerić.  

Tristotinjak najupornijih dalo je sve od sebe

U 14 utrka ukupno je sudjelovalo tristotinjak djece koja su se natjecala u 7 kategorija. Najzanimljivije su zasigurno bile utrke najmlađih, beba i cicibana koji su trebali proći stazom od 25 metara. Bilo je u tim pokušajima suza i smijeha, ali i pokoji pad. No, uz pomoć roditelja svi mališani s uspjehom su uz pljesak okupljenih stigli do cilja.

jesenski velika 1.jpg

Dolaskom starijih trkača na cilj i utrke su postajale sve zanimljivije i neizvjesnije. Započelo je utrkom limača, da bi klinci i školarci već imali nešto zahtjevniju utrku od 750 metara, dok su duplo dužu dionicu trebali pretrčati fakini i tinejdžeri.  

jesenski velika 2.jpg

-Zbog lijepog vremena nadali smo se da će biti nekih 500 sudionika, no eto što je tu je. Jedino time nisam zadovoljan, dok je sve ostalo bilo na vrhunskom nivou- rekao je Mišerić.

Svi sudionici krosa upravo zbog svog dolaska bili su pobjednici, jer dali su sve od sebe kako bi postigli što bolji rezultat. Za sve njih Maraton klub Velika Gorica priredio je prigodne nagrade, diplome i majice za sve sudinike, te pehare za tri prvoplasirana u svakoj kategoriji.

jesenski velika 3.jpg

Posljednji puta na ovoj lokaciji

Ovogodišnji kros posljednji je puta održan na sadašnjoj lokaciji, jer bi uskoro na tome mjestu trebali započeti radovi oko izgradnje Gradskog bazena. Nova lokacija po svoj prilici bit će na sportskim terenima kod Osnovne škola Jurja Habdelića i Eugena Kvaternika.  

Podijeli