Novosti Sport Događanja

Dora Krsnik i Kraljice šoka uskoro kreću s pripremama za Europsko prvenstvo: Hrvatska brani senzacionalnu broncu iz Danske!

17.10.2022. / Damir Žbulj

Bliži se početak EHF Europskog prvenstva za rukometašice, a na popisu izbornika Nenada Šoštarića nalazi se, naravno, i naša Velikogoričanka Dora Krsnik.

Popularne 'Kraljice šoka' pokušat će ponoviti senzacionalna uspjeh od prije dvije godine u Danskoj, kad su osvojile brončano odličje.

Dora je jedna od važnijih karika hrvatske reprezentacije, a njena uloga bit će posebno važna na ovom natjecanju, jer zbog ozljeda neće biti Ćamile Mičijević, Dejane Milosavljević, Ane Turk i Josipe Mamić.

Europsko prvenstvo zajednički organiziraju Slovenija, Crna Gora i Sj. Makedonija, od 4. do 20. studenog, a Hrvatska će sve svoje utakmice prvog kruga igrati u Ljubljani.

U našoj skupini su Norvežanke, s kojima se sastajemo 4. studenog u 20.30 sati. Nakon toga, slijedi susret s Mađarskom, dva dana kasnije, a posljednji nastup u skupini Hrvatice imaju 8. studenog protiv Švicarske.

Šoštarić će reprezentaciju okupiti 24. listopada u Zagrebu, a djevojke će trenirati u Poreču. Tijekom priprema u planu su dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije, u Celju i u Laškom.

Tri najbolje reprezentacije iz svake skupine nastavljaju natjecanje, a na popisu izbornika su, uz našu Doru, Ivana Kapitanović, Tea Pijević, Lucija Bešen, Paula Posavec, Andrea Šimara, Lara Burić, Tena Japundža, Nikolina Zadravec, Katarina Ježić, Ana Debelić, Sara Šenvald, Kristina Prkačin, Tina Barišić, Tena Petika, Valentina Blažević, Stela Posavec, Larissa Kalaus, Dora Kalaus i Katarina Pavlović.

Krsnik ove sezone igra u Rumunjskoj, u prvoligaškom klubu CS Dacia Mioveni, a prije nekoliko dana upisala je i prvo prvenstvenu pobjedu na otvaranju sezone.

Podijeli