Novosti Sport Događanja

Fanatični i borbeni Goričani s igračem manje srušili Rijeku!

19.03.2022. / Damir Žbulj

Sjajnu utakmicu odigrali su nogometaši Gorice protiv Rijeke, jednog od kandidata za naslov prvaka Hrvatske u ovoj uzbudljivoj ovosezonskoj borbi za trofej.

U posljednjem međusobnom dvoboju na Rujevici slavili su Goričani i sada su to i ponovili na svom travnjaku. I to na impresivan način, s igračem manje na terenu!



Caio da Cruz je u samo pet minuta početkom drugog poluvremena zaradio dva žuta kartona, turopoljski prvoligaš morao je posljednjih pola sata igrati s desetoricom na travnjak, međutim, Toplak nije dozvolio da se njegova momčad povuče u svoju polovicu i brani, nego je majstorski posložio ekipu da krene po sva tri boda.

Isplatilo se to u 73. minuti, kad je Krizmanić sjajno prošao po desnoj strani, ubacio u kazneni prostor, a udarac glavom Babeca je u vlastitu mrežu skrenuo Čestić.

Gorica je apsolutno zaslužila ovu pobjedu, jer je većinu utakmica bila bolja momčad, bez obzira na to što su i Riječani imali svoje prilike. U prvom poluvremenu su dva dobra dalekometna pokušaja imali Murić i Drmić, a gosti su najbliže bili blizu pogotku u 34. minuti, kad je kardinalno na istrčavanju pogriješio Kotarski, ali je u nastavku akcije sjajnom paradom ipak zaustavio novi pokušaj Drmića.

U redovima Gorice istaknuo se Toni Fruk, s nekoliko dobrih dalekometnih pokušaja, početkom nastavka dobru priliku imao je i Cruz, ali je ponovno u pravim trenucima vratar Kotarski bio na pravoj razini.

Imala je Gorica u nekoliko navrata i sreće, pogotovo u 49. minuti kad je Merkulov uzdrmao vratnicu, a odbijana lopta od noge Kotarskog završila je pored gola.

No, sreću treba i zaslužiti, a Samir Toplak i njegova momčad su to svojim pristupom utakmici, borbenošću i fanatizmom zaslužili.

Jedini nesretan trenutak na ovom dvoboju bila je ozljeda Matije Dvornekovića, koji je u 86. minuti ušao u igru umjesto Fruka, a početkom sudačke nadoknade je u jednom duelu nezgodno pao i ozlijedio ruku. Prekid je trajao nekoliko minuta, a želimo da se naš Ninja što prije oporavi i vrati u akciju!

Pejin je u konačnici produljio utakmicu i više nego što je trebalo, ali je ipak završilo 1:0, za veliko slavlje igrača i domaćih navijača, koji će sasvim sigurno ovog proljeća s veseljem dolaziti na Gradski stadion.



Savršen je ovo rezultat prije reprezentativne pauze, kad će Toplak imati još više vremena posložiti momčad na pravi način, a idući izazov je na rasporedu 2. travnja u Šibeniku.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore





(Foto: Igor Soban/PIXSELL)

Podijeli