Novosti Sport Događanja

Fenomenalna Ines osvojila novu europsku medalju!

10.02.2019. / Damir Žbulj

Naša sjajna karatistica Ines Grdenić, najbolja sportašica Velike Gorice, ponovno je oduševila na velikoj međunarodnoj sceni!

Na Europskom prvenstvu za mlađe dobne kategorije u danskom Aalborgu članica Karate kluba Velika Gorica stigla je do brončane medalja, čime je ponovila prošlogodišnji uspjeh iz ruskog Sočija.

Ines je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je s 4-0 svladala predstavnicu Azerbajdžana Fidan Teymurovu. Nakon toga je identičnim rezultatom bila bolja od Portugalke Rodrigues, dok je u borbi za ulazak u završnicu izgubila od turske reprezentativke Gulsen Demiturk.

Grdenić je u repasažu, uz sjajnu podršku kolegica i kolega iz hrvatske reprezentacije, bila bolja od Njemice Gencer te je tako stigla do još jednog sjajnog rezultata u svojoj kategoriji do 50 kilograma u U-21 konkurenciji mlađih seniorki.

U petak se borio Dominik Kučan, no nažalost izgubio je u prvom kolu od predstavnika Engleske 3:2.

U subotu su Petar Orešković i Igor Vrban također zaustavljeni prije borbe za medalje. Petar gubi u prvom kolu od Portugalca, a Igor nakon pobjede nad Gruzijcem gubi od slovačkog borca.

"Nažalost, dečki ovaj put nisu uspjeli biti blizu postolja iako su jako dobro ušli u mečeve, bili dobro pripremljeni i zreli za ovo veliko natjecanje.
Naučili smo nešto novo, izvukli pouku i idemo dalje," poručili su iz Karate kluba Velika Gorica.

Podijeli