Novosti Sport Događanja

Ferenčina napušta Goricu i odlazi u Norvešku

19.01.2017. / Nefertum IT
Utakmicom protiv KTC-a rukometaši Gorice započeli su s odigravanjem pripremnih utakmica uoči skorašnjeg nastavka prvenstva u Premijer ligi u koju će Goričani ući oslabljeni. Prva violina momčadi u posljednje dvije sezone, Domagoj Ferenčina odlučio se na veliku promjenu i odlazak u inozemstvo. Odluka je pala na Norvešku, i tamošnjeg drugoligaša Tromso koji ima veliku ambiciju da uđe u prvoligaško društvo.

ferenc velika 1.jpg

-Ovo je prilika za nešto novo, za jedan novi iskorak i vjerujem da će biti dobro kao i ovdje u Gorici. Prilika je bilo i ranije, no nikako se nisam odlučio za taj korak, uvijek je Gorica bila draža od svega. Sada je došla ta prilika i bilo je u redu da naplatim dobru prošlu sezonu- rekao nam je uoči sinoćnje utakmice Domagoj.

Za Norvešku Ferenčina leti početkom drugog tjedna, a uz njega put Skandinavije odlazi i djevojka Petra. Za svoje sada već bivše suigrađe koje je došao pozdraviti i u susretu protiv KTC-a ima samo riječi hvale, kao i za klub u koji će se kaže jednog dana ponovno vratiti.

ferenc velika.jpg

-Sa svim ovim dečkima ja sam u klubu cijeli život, tako da je sada teško bilo što za reći. Želim im svu sreću da osvoje još više bodova, pa da izbore i taj Final four Kupa jer im se otvorila šansa, baš kao i za Ligu za prvaka koja nije nedostižna. Znam da to mogu, jer kada igraju jedan za drugoga kako smo igrali do sada vjerujem da će uspjeti- za kraj je poručio Ferenčina koji se nada da će jednog dana ponovno odjenuti najdraži dres.

A vrata kluba uvijek će mu biti otvorena, pokazala je to i sinoćnja utakmica, u kojoj se klub od Ferenčine oprostio prigodnim poklonom kojeg mu je uručio kapetan, Josip Dijanić.

-On je dijete kluba i vrijeme je da se otisne u inozemstvo i pokuša nešto napraviti i vani. Koliko nam je žao što odlazi, toliko nam je i drago što će pokušati napraviti nešto više u svojoj karijeri. Odluči li se jednog dana na povratak vrata kluba su mu otvorena, kao i svim našim sugrađanima- kaže trener Hrvoje Pekera, koji je Ferenčinu i uveo u svijet rukometa prije šesnaest godina.

ferenc velika 2.jpg

Podijeli