Novosti Sport Događanja

FOTO: Članovi Judo kluba Fuji upoznali vještinu Kali

26.05.2017. / Sportska redakcija

Sinoćnji trening članova Judo kluba Fuji bio je nešto drugačiji nego inače. U goste mladim judašima došli su Don Rogers i Brian Pike, predavači s Indiana State Universityja koji se bave borilačkim vještinama za osobe s invaliditetom.

Za njihov dolazak u Veliku Goricu najzaslužnija je Marina Drašković koja ih je upoznala na seminaru ERFcona. Upoznavši ih sa svojim klubom i načinom rada izrazili su želju za dolaskom u Veliku Goricu gdje je sinoć tako održan pokazni trening dvosmjernog karaktera. Američki dvojac tom je prilikom upoznat s judom kod osoba s invaliditetom, dok su oni njima prezentirali Kali, borilačku vještinu koja je porijeklom s Filipina. Sudeći prema sinoćnjim reakcijama, ali i oduševljenju klinaca sklopljeno je jedno novo prijateljstvo i suradnja koja će svoj nastavak dobiti na jesen.

-Sve je savršeno. Djeca su bila oduševljena i sretna- tek kratko nam je rekla Marina Drašković čiji je rad danas prepoznat na svim razinama, od onih fizioterapeutske struke u Hrvatskoj pa sve do inozemnih predavača koji se bave borilačkim vještinama za osobe s invaliditetom.

-Znam da sam na pravom putu i ovo mi je samo poticaj da ovako nastavim dalje- kaže nam Marina koja se nada kako će kroz dogledno vrijeme riješiti i pitanje vlastite dvorane kako bi na tjednoj bazi mogla imati daleko više treninga nego danas.

Judo klub Fuji osnovan je u kolovozu 2012. godine, a uz djecu koja boluju od cerebralne paralize roditelji su u klub učlanili i djecu s drugim poteškoćama, tako da klub danas ima tridesetak članova.

Galerija slika

FOTO: Članovi Judo kluba Fuji upoznali vještinu Kali FOTO: Članovi Judo kluba Fuji upoznali vještinu Kali FOTO: Članovi Judo kluba Fuji upoznali vještinu Kali FOTO: Članovi Judo kluba Fuji upoznali vještinu Kali FOTO: Članovi Judo kluba Fuji upoznali vještinu Kali FOTO: Članovi Judo kluba Fuji upoznali vještinu Kali FOTO: Članovi Judo kluba Fuji upoznali vještinu Kali FOTO: Članovi Judo kluba Fuji upoznali vještinu Kali FOTO: Članovi Judo kluba Fuji upoznali vještinu Kali FOTO: Članovi Judo kluba Fuji upoznali vještinu Kali FOTO: Članovi Judo kluba Fuji upoznali vještinu Kali FOTO: Članovi Judo kluba Fuji upoznali vještinu Kali FOTO: Članovi Judo kluba Fuji upoznali vještinu Kali FOTO: Članovi Judo kluba Fuji upoznali vještinu Kali FOTO: Članovi Judo kluba Fuji upoznali vještinu Kali

Podijeli