Novosti Sport Događanja

FOTO: Grand Prix Zadra kao uvertira zavšnice sezone

07.08.2017. / Sportska redakcija

U vikendu za nama mlade nade Streljačkog kluba Turopolje predvođene prekaljenim Željkom Vađićem boravile su u Zadru gdje su sudjelovali na međunarodnom Grand Prixu Zadra u organizaciji Streljačkog kluba Lovac.

Usprkos „pasjoj vrućini“ na strelištu Žmirići s kojeg poglede vuče prema Zadru i moru bilo je itekako zanimljivo. Krema hrvatskog streljaštva je izostala, no Josip Glasnović koji se u Zadru nalazi na odmoru nije mogao odoljeti zvuku puške te je došao dati podršku okupljenim strijelcima. Naravno, bila je to prilika da mu svi još jednom čestitaju na dvostrukoj srebrnoj medalji osvojenoj na nedavnom Europskom prvenstvu u Bakuu, ali i da mu požele sreću pred Svjetsko prvenstvo koje će ugostiti Moskva gdje će u juniorskoj konkurenciji nastupili Josip Kalisar (SD Gord) i Ivan Karabalić (SK Turopolje).

Natjecanje u Zadru bila je idealna prilika za mlade lukavečke strijelce da osjete i čari natjecanja u međunarodnoj konkurenciji. Bit će to od velike koristi za juniorskog pobjednika turnira Matiju Kečkeša uoči skorašnjeg Svjetskog kupa u Porpetu. Iza njega su se smjestile njegove klupske kolege Matej Vukoić i Marko Bačić. Bez odličja se kući nije vratio niti njihov trener Željko Vađić koji je bio dio brončane ekipe Slovenije koja je zauzela treće mjesto, iza domaćih strijelaca te gostiju iz San Marina.

Pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji bio je Tihomir Marjančić koji je u finalnom nadmetanju za jednog goluba bio bolji od najugodnijeg iznenađenja natjecanja Danijela Škunce- Pifre koji je naslovu prvaka Zadarske županije pridodao i drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji u svom prvom nastupu u nekom velikom finalu. Upravo zbog toga svi su se s pravom pitali dobiva li Dalmacija napokon strijelca u trapu kojim će se moći ponositi, jer dugi niz godina ovaj dio Hrvatske bio je pretih kada je u pitanju ovaj sport.

REZULTATI
SENIORI: 1. Tihomir Marjančić, 2. Danijel Škunca, 3. Ivo Koman (SLO), 4. Zvonimir Pavošević, 5. GanMarko Berti, 6. Mauro Abati
EKIPNO: 1. SK Lovac Zadar, 2. San Marino, 3. Slovenija
JUNIORI: 1. Matija Kečkeš, 2. Matej Vukoić, 3. Marko Bačić
PRVENSTVO ZADARSKE ŽUPANIJE: 1. Danijel Škunca, 2. Mauro Abati, 3. Arden Dražović

Galerija slika

FOTO: Grand Prix Zadra kao uvertira zavšnice sezone FOTO: Grand Prix Zadra kao uvertira zavšnice sezone FOTO: Grand Prix Zadra kao uvertira zavšnice sezone FOTO: Grand Prix Zadra kao uvertira zavšnice sezone FOTO: Grand Prix Zadra kao uvertira zavšnice sezone FOTO: Grand Prix Zadra kao uvertira zavšnice sezone FOTO: Grand Prix Zadra kao uvertira zavšnice sezone FOTO: Grand Prix Zadra kao uvertira zavšnice sezone FOTO: Grand Prix Zadra kao uvertira zavšnice sezone

Podijeli