Novosti Sport Događanja

[FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan!

08.05.2024. / Damir Žbulj

Velika Gorica je bila domaćin velikom paraatletskom mitingu, koji se ujedno bodova i kao treće kolo Hrvatske paraatletske lige! Na Gradskom stadionu se okupilo više od 100 paraatletičarki i paraatletičara, koji su sudjelovali u uzbudljivom natjecanju, uz sjajno domaćinstvo goričkog Uspona!

Paraatletski miting Velika Gorica poslužio je kao posljednja provjera hrvatskim reprezentativcima prije nastupa na Svjetskom prvenstvu u japanskom Kobeu, kasnije ovog mjeseca.

"Moramo se odmah i pohvaliti da je naš Velimir Šandor disk bacio 18.78 metara, što mu je najbolji ovosezonski rezultat, dok je Mirnes Omerhodžić čunj bacio 32.06 metara, što je ujedno i novi državni record! Obojica su pokazala da su u izvrsnoj formi, što nam daje naslutiti da će u Kobeu biti izvrsnih rezultata," javila je čelnica Uspona Nataša Sobočan pa se osvrnula i na ostale rezultate:

"Uz Velimira i Mirnesa naši juniori su pokazali kako i od njih u budućnosti možemo očekivati dobre rezultate pa su tako u skoku u dalj nastupili Amar Jakupović, Ivano Rajković, Dominik Nestić i Toni Pemper, kojem je ovo bio prvi klupski nastup. "

U bacanju kugle od juniora Uspona su nastupili Tin Posavec, Amar Jakupović, Ivano Rajković i Matej Hačić, koji su svi redom ostvarili osobne rekorde.

U seniorskoj konkurenciji Dominik Počekal je nastupio i u bacanju kugle i u bacanju diska. Kuglu je bacio 8,20 metara, dok je disk letio 29,80 metara.

Stjepan Dereta, Nikola Nestorović, Tvrtko Matanović i Antonio Lovrić natjecali su se u svojim klasama, a Stjepan je s 8,49 metara srušio svoj osobni rekord!

Kod djevojaka Renata Celjak je kuglu bacila 5,10 metara, a disk 12,09 metara, dok su u bacanju kugle nastupile i Anamarija Hudić i Nataša Sobočan.

Svi sudionici dobili su medalju za sudjelovanje a troje najbolji po RAZA bodovima u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojili su pehar pa je tako naš Mirnes Omerhodžić osvojio prvo mjesto u muškoj konkurenciji dok je Sobočan bila treća u ženskoj konkurenciji.

"Od ostalih rezultata treba istaknuti Luku Bakovića iz Splitskog ASK-a, putnika za Kobe, koji je kuglu bacio 16.10 metara, što je i novi državni record a taj rezultat svrstava ga u sam vrh što je trenutno treći rezultat u svijetu u klasi F46," istaknula je čelnica Uspona pa se i zahvalila i navijačima i svima na pomoći u organizaciji:

"Hvala svima koji ste bili s nama, našim dečkima kuharima koji su napravi odličan grah za sve sudionike i našem Velimiru na organizaciji i pripremi za kuhanje graha, mamama i tatama, koji ste cijelo vrijeme bili s nama, a trajalo je skoro cijeli dan. Mama Jakupović je bila na pomoć svima, hvala i našim velikogoričkim gimnazijalcima volonterima, udruzi KopTur..."

"Veliko hvala i našim dečkima, djelatnicima ŠRC Velika Gorica, na prekrasno uređenom travnjaku i svim tehničkim stvarima oko kojih su nam pomogli u pripremi mitinga. Hvala osoblju kafića VAR, veliko hvala našim članovima Stjepanu Dereti i Anamariji Hudić na velikoj pomoći kod pripremanja i spremanja a najveća hvala kao i uvijek do sad našim trenerima Ivanu Čengiću, Mironu Češkiću, i Dariju Spajiću," naglasila je...

"Ako smo nekog zaboravili nemojte nam zamjeriti! Bio je dug i naporan, ali i fenomenalan dan. Svakako hvala i Vama. Nakon sabranih misli i osvrta na sve, ovo je bio organizacijski, a i po brojnosti nastupa, najkvalitetniji naš miting od osnutka kluba. Kako uvijek može više i bolje pa idemo probati sljedeće godine još i bolje! Ne znamo još točno kad, ali već sada vas sve pozivamo na Paraatletski miting Velika Gorica i kolo Hrvatske paraatletske lige i 2025. godine," poručila je Sobočan za kraj!

Galerija slika

[FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan! [FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan! [FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan! [FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan! [FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan! [FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan! [FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan! [FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan! [FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan! [FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan! [FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan! [FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan! [FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan! [FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan! [FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan! [FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan! [FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan! [FOTO] Najkvalitetniji miting od osnutka Uspona: Hvala svima, bio je to dug i naporan, ali i fenomenalan dan!

Podijeli