Novosti Sport Događanja

FOTO: Okupila se Radnikova prvoligaška generacija

09.12.2017. / Sportska redakcija

Ove se godine obilježava 25 godina od povijesnog uspjeha Radnika koji je na krilima igrača poniklih u vlastitoj nogometnoj školi izborio ulazak u Prvu ligu u kojoj su Šljakeri igrali dvije sezone. Tvornici tog povijesnog uspjeha uz igrače bio je i trenerski tandem Ivan Poljak i Ivica Senzen, koji su u Radnikovom dresu zaključili karijeru nakon čega su se primili trenerskog posla.

Tim povodom Dubravko Hrkovac, strijelac prvog prvoligaškog pogotka kojim je Radnik na premijeri svladao Zadar okupio je u svom lokalu u Novom Čiču većinu igrača koji su sudjelovali u tom uspjehu turopoljskog nogometa. Uz domaćina okupljanja Dubravka Hrkovca bili su tu i tadašnji kapetan Krešimir Marušić, Branko Sambolić, Goran Geršak, Mario Štoos, Dalibor Župetić, Branko Pavlica, Damir Dittrich, Željko Domitrović, Igor Terseglav, Dinko Livada te tvorci tog uspjeha treneri Ivan Poljak i Ivica Senzen.

U vrlo emotivnom govoru Ivan Poljak istaknuo je kako bolju generaciju igrača nikada nije trenirao,

-Ništa se ne može usporediti s onim periodom u kojem sam s Radnikom nizao uspjehe i ulazio u lige više. Sjećam se svakog trenutka i svake utakmice iz tog vremena. S ovim dečkima je bilo gušt raditi, a ono što daje posebnu težinu svemu je to što smo mi taj uspjeh postigli sa svojim igračima poniklim u našoj školi. Svaki trening je bio poseban užitak, zbog čega sam jako sretan što sam trenirao te dečke. Jedino možemo žaliti za tim vremenima u kojima su ovi dečki pisali povijest Radnika- prisjetio se tih dana trener Ivan Poljak.

U ugodnom druženju i razgovoru prisjetili su se igrači brojnih anegdota, kako onih iz prvoligaških dana, tako i onih iz nešto starijih dana kada je i započeo put ove generacije prema Prvoj ligi.

-Sve ovo vraća nas u mladost, naša sportska druženja i uspjehe. Sve to teško se zaboravlja. Lijepo se uz ovo društvo prisjetiti svih tih trenutaka. Šteta što duže nismo ostali na okupu jer imali smo kako i sam trener Poljak kaže potencijala za mnogo više- ispričao nam je Dubravko Hrkovac.

Večer u smjehu i zezanciji brzo je prošla, a svi su se složili kako bi ovakvo druženje trebalo njegovati svake godine. 

Galerija slika

FOTO: Okupila se Radnikova prvoligaška generacija FOTO: Okupila se Radnikova prvoligaška generacija FOTO: Okupila se Radnikova prvoligaška generacija FOTO: Okupila se Radnikova prvoligaška generacija FOTO: Okupila se Radnikova prvoligaška generacija FOTO: Okupila se Radnikova prvoligaška generacija FOTO: Okupila se Radnikova prvoligaška generacija FOTO: Okupila se Radnikova prvoligaška generacija FOTO: Okupila se Radnikova prvoligaška generacija FOTO: Okupila se Radnikova prvoligaška generacija FOTO: Okupila se Radnikova prvoligaška generacija FOTO: Okupila se Radnikova prvoligaška generacija

Podijeli