Novosti Sport Događanja

FOTO: Plešani velikog srca

28.08.2017. / Sportska redakcija

Humanitarna akcija „Plešani za Iveka“ kojom su se prikupljala sredstva za teško oboljelog sumještana Ivu Dramu bila je i više nego uspješna. Na novouređenom travnatom igralištu tijekom cijelog dana odigravao se malonogometni turnir Pleških ulica.

Zaigralo je njih deset; devet s Plesa (Kotrmanova, Pleška 1, Pleška 2, Vladimira Nazora, Šandora Breščanskog, Kuševićeva, Mikulčićeva, Petra Zrinskog i Plepelićeva) te gosti CB Feniks. Misao vodilja bila je samo jedna pomoći svome sumještanu kako bi mu se olakšalo daljnje liječenje.

-Odaziv je bio odličan, skupili smo sve naše ulice te ekipu Feniksa koju vodio Ivekov šogor, legenda turopoljskog nogometa Mario Štoos. Također mi je drago što su se odazvali i ostali naši sumještani. Poseban osmjeh navukli smo na lice našeg Iveka kojem je drago što smo ga se sjetili- ispričao nam je glavni organizator Slavko Perković koji je ujedno i predsjednik Gradske četvrti Pleso.

Iako je sam rezultat bio manje važan, epitetom najbolje ulice okitili su se igrači iz Ulice Jurja Dobrile (CB Feniks) koji su u finalu bili bolji od Ulice Petra Zrinskog. Treći su bili igrači Pleške 2.

Svoj obol ovoj humanitarki dali su i Društvo žena Pleso te Pleške poduzetnice, ali i Grad Velika Gorica te veterani Plesa koji su odmjerili snagu u revijalnim utakmicama, ali i mnogi drugi mještani koji su svojim radom pomogli u uređenju igralištu, kao i cjelukupnoj organizaciji humanitarke.

Osim malonogometnog turnira, održano je natjecanje u tricama gdje je najuspješniji bio Stjepan Škara, ali i turnir u beli. S obzirom na veliki odaziv ljudi, jer unazad nekoliko godina u Plesu nije bilo ovakvih događanja predsjednik Slavko Perković obvezao se kako će ovakvih događanja u ljetnim mjesecima na Plesu biti i narednih godina.

Galerija slika

FOTO: Plešani velikog srca FOTO: Plešani velikog srca FOTO: Plešani velikog srca FOTO: Plešani velikog srca FOTO: Plešani velikog srca FOTO: Plešani velikog srca FOTO: Plešani velikog srca FOTO: Plešani velikog srca FOTO: Plešani velikog srca FOTO: Plešani velikog srca FOTO: Plešani velikog srca FOTO: Plešani velikog srca FOTO: Plešani velikog srca FOTO: Plešani velikog srca

Podijeli