Novosti Sport Događanja

FOTO: Stare Radnikovce podržao i Ivan Klasnić

22.11.2017. / Sportska redakcija

Tradicija okupljanja prijatelja i bivših članova Nogometnog kluba Radnik traje i dalje. Okupili su se Stari Radnikovci sinoć po dvanaesti puta u povodu 72 obljetnice osnutka kluba.

Na ovaj način prisjećaju se svojih mladih dana provedenih na igralištu u Kolarevoj ulici i bogate klupske povijesti evocirajući sjećanja na te dane kako kažu ponosa i slave turopoljskog nogometa.

-Mi smo ponosni na sve ono što je Radnik učinio za razvoj nogometa u Velikoj Gorici i širem području. Također, ponosni smo na sve rezultate koje su ostvarili naši igrači koji su ponikli u našoj Školi koja je iznjedrila i pet reprezentativaca koji su zabilježili 63 nastupa za reprezentaciju Hrvatske. To nitko ne može negirati, to je taj naš ponos- istaknuo je Ivan Mišerić- Pevi koji je budućim generacijama u nasljedstvo ostavio i monografiju koja na najbolji mogući način dočarava što je Nogometni klub Radnik od 1945. do 1972. godine predstavljao u Velikoj Gorici.

Bila je ovo prigoda da se svi još jednom prisjete i najvećeg klupskog uspjeha, ali i turopoljskog nogometa budući da se ove godine slavi 25-ta obljetnica od ulaska Radnika u 1. HNL, ali i 30. godina od Univerzijade koja je označila odlazak Radnika iz sada već kultne Kolareve ulice na mjesto na kojem je klub djelovao sve do 2009. godine. Upravo zbog toga, želja Starih Radnikovaca je da se na nekadašnjem starom igralištu u Kolarevoj, a u današnjem Parku dr. Franje Tuđmana postavi spomenik koji bi podsjećao na te dane. Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec to je obećao još prošle godine, no pomaka po tom pitanju još uvijek nema.

Za vrijeme sinoćnjeg okupljanja Radnikovaca u Pivnici Turopolje našao se tamo i proslavljeni hrvatski reprezentativac, Ivan Klasnić koji je rodom iz ovih krajeva. No, između Ivana Klasnića i Radnika imao i poveznica, jer u jednom navratu kao član reprezentacije zaigrao je u prijateljskom susretu protiv Radnika u Velikoj Gorici. Kao uspomenu na ovaj slučajan, ali srdačan susret Ivan Mišerić Pevi poklonio mu je monografiju o povijesti Nogometnog kluba Radnik.  

Galerija slika

FOTO: Stare Radnikovce podržao i Ivan Klasnić FOTO: Stare Radnikovce podržao i Ivan Klasnić FOTO: Stare Radnikovce podržao i Ivan Klasnić FOTO: Stare Radnikovce podržao i Ivan Klasnić FOTO: Stare Radnikovce podržao i Ivan Klasnić FOTO: Stare Radnikovce podržao i Ivan Klasnić FOTO: Stare Radnikovce podržao i Ivan Klasnić FOTO: Stare Radnikovce podržao i Ivan Klasnić FOTO: Stare Radnikovce podržao i Ivan Klasnić FOTO: Stare Radnikovce podržao i Ivan Klasnić FOTO: Stare Radnikovce podržao i Ivan Klasnić FOTO: Stare Radnikovce podržao i Ivan Klasnić FOTO: Stare Radnikovce podržao i Ivan Klasnić FOTO: Stare Radnikovce podržao i Ivan Klasnić

Podijeli