Novosti Sport Događanja

[FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici!

13.08.2018. / Damir Žbulj

Inter iz Zaprešića osvojio je jubilarno 20. izdanje juniorskog turnira Alpas Cup Trofej Turopolja! Nakon što je prije nekoliko dana seniorska ekipa na velikogoričkom Gradskom stadionu uzela bodove u HT Prvoj ligi, njihovi juniori su na istom travnjaku, u finalu tradicionalnog međunarodnog natjecanja, svladali splitski Hajduk boljim izvođenjem jedanaesteraca i tako upisali još jedan veliki uspjeh za svoj klub.

Splićani su vodili tijekom većine finalnog dvoboja, ali je Inter u završnici uspio doći do izjednačenja (1:1) i na kraju velikog slavlja poslije izvođenja udaraca s bijele točke. Junak je bio njihov vratar Marin Topić, koji je prošao nogometnu školu minhenskog Bayerna, a zasluženo je proglašen i najboljim čuvarem mreže turnira.

Treće mjesto pripalo je mladim nogometašima Lokomotive, koji su za broncu svladali ekipu Illes Akademia, rezultatom 4:1. Mađari, prošlogodišnji pobjednici, su u konačnici dobili nagradu za fair-play.

Na Alpas Cup Trofeju Turopolja su pravo nastupa imali igrači rođeni 2000. godine i mlađi.

Najbolji igrač je Josip Budimir iz Intera, dok je najbolji strijelac turnira Ivan Šarić iz Hajduka.

Trofeje, medalje, priznanja i nagrade su ekipama i najboljim pojedincima podijelili Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera, Sreten Ćuk, glavni instruktor HNS-a, Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorica i član izvršnog odbora HNS-a te Kristijan Japec, direktor tvrtke Alpas Hrvatska.

"HNK Gorica stalno podiže standarde u razvoju infrastrukture i sportskog okruženja u kojem djeluje, u suradnji s Gradom. Na tom tragu je i ovaj međunarodni turnir. Želimo ne samo da Trofej Turopolja zadrži ovu kvalitetu nego da stalno podižemo njenu razinu i da ovaj turnir bude prepoznatljiv kao jedan od najkvalitetnijih u regiji. Naravno, želimo da HNK Gorica bude prepoznata kao jedan od ponajboljih klubova u hrvatskom nogometu, a ovo je isto jedan od načina da se prikažemo u dobrom svjetlu. Cilj nam je nastaviti te trendove i kroz ovaj turnir. Odmah nakon završetka krećemo s pripremama za iduće izdanje i već sada vas pozivam da budete naši gosti i na 21. izdanju Trofeja Turopolje," poručio je okupljenima ispred organizatora Darko Blažinčić, koordinator nogometne škole i tehnički direktor HNK Gorica.

SOLDO I JARNI NA TRIBINAMA

Među malobrojnom publikom vidjeli smo i legendarne hrvatske Vatrene, Zvonimira Soldu i Roberta Jarnija, koji je trenutno i izbornik U-19 reprezentacije. Jarni je u nedjelju na Memorijalnom međunarodnom turniru Mladen Ramljak na maksimirskom Hitrec-Kacianu izgubio utakmicu za treće mjesto od Eintrachta iz Frankfurta. U popodnevnim satima navratio je do Gorice kako bi vidio i preostale kandidate za mladu U-19 nacionalnu selekciju.

Juniori HNK Gorica bili su smješteni u skupini C te su upisali 2:0 poraz od Hajduka i 2:0 pobjedu nad Slaven Belupom, što nije bilo dovoljno za plasman u polufinale.

Poluzavršnicu su izborili pobjednici skupina i najbolji drugoplasirani - Inter, Hajduk, Lokomotiva i Illes Akademia.

ALPAS CUP TROFEJ TUROPOLJA

1. NK Inter Zaprešić
2. HNK Hajduk
3. NK Lokomotiva
4. Illes Akademia (MAĐ)

Petak, 10. kolovoza

Haladas - Lokomotiva 0:2 (Gradski stadion)

Dinamo - Inter 0:2 (SRC Udarnik)

Hajduk - Gorica 2:0 (Gradski stadion)

Subota, 11. kolovoza

Dinamo – Bravo 2:0 (Gradski stadion)

Osijek – Lokomotiva 0:0 (Gradski stadion)

Hajduk – Slaven Belupo 4:0 (Gradski stadion)

Bravo – Inter 1:1 ( SRC Udarnik)

Slaven Belupo – Gorica 0:2 (SRC Udarnik)

Illes A. Haladas Kft - NK Osijek 3:1 (SRC Udarnik)

Nedjelja, 12. kolovoza

Polufinale (Gradski stadion)

Lokomotiva Hajduk 1:2

Inter Illes Akadema 3:1

Utakmica za 3. mjesto (Gradski stadion)

NK Lokomotiva - Illes Akademia 4:1

FINALE (Gradski stadion)

NK Inter Zaprešić - Hajduk 1:1* (4:2* - nakon izvođenja jedanaesteraca)

 

 

Galerija slika

[FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici! [FOTO] Trofej Turopolja: Novo slavlje Intera u Velikoj Gorici!

Podijeli