Novosti Sport Događanja

FOTO: U tijeku Šaranski kup

14.10.2016. / Nefertum IT
U organizaciji Športsko ribolovne udruge Odra na Ježevu je prije nešto više od dva sata započeo drugi Šaranski kup koji je okupio deset ribolovnih ekipa koje se bore za titulu najbolje. Od ranih jutarnjih sati kod novoizgrađenog ribičkog doma bilo je živo; topla riječ dobrodošlice od strane domaćina podrazumijevala se, da bi se dobivanjem pozicije s koje će ekipe krenuti u natjecanje uslijedio pravi posao. Trebalo je postaviti šatore, pripremiti štapove, mamce i prihranu jer u narednih 48 sati ribolovce bi trebao očekivati dobar ulov jer prije desetak dana jezero je dodatno poribljeno s 500 kilograma šarana.

odra velika.jpg

-Svaka ekipa ima dva člana, a mogu imati i trećeg, rezervnog. Pravilnik je u najvećoj mjeri namijenjem zaštiti ribe; lovi se bez kontra kuke na udici, mora biti fini pribor i mamci, obavezna uporaba čuvarice i podmetača, kadice te noću karp saka kako bi se riba mogla pospremiti. Iako u jezeru ima svakojake ribe, lovi se jedino šaran i amur koji se boduje- ispričao nam je predsjednik natjecateljske komisije, Tomislav Novak.

Poanta samog natjecanja je u sportskom ribolovu, gdje se ulovljena riba odmah nakon vaganja pušta u vodu, a osim natjecateljskog karaktera za sve okupljene ribolovce ovo je idealna prilika i za odmor jer na Ježevu će provesti ukupno 48 sati.

odra velika 1.jpg

-Ovo je najviše napravljeno za naše članove radi druženja, a budući da je nedavno vođenje društva preuzela nova skupina ljudi moramo krenuti prema naprijed. Ovo je tek početak, jer planova je dosta- rekao nam je Novak.

Već prvi dolazak na Ježevo odaje te znakove drugačijeg pristupa u vođenju društva, jer dugogodišnji san o ribičkom domu postao je stvarnost, a uz to, puno se radi i na uređenju okoliša. Međutim, to je tek početak, jer kroz bliže vrijeme cijeli ovaj kompleks trebao bi poprimiti još puno ljepši i oku ugodniji oblik.
 
odra velika 2.jpg

odra velika 3.jpg

odra velika 4.jpg

odra velika 5.jpg

odra velika 6.jpg

odra velika 7.jpg
 




Podijeli