Novosti Sport Događanja

Fuji judašima stiglo mnoštvo motoričkih rekvizita: 'Ne postoje trenutno sretniji treneri'

24.04.2019. / Romana Šimek

Dobre vijesti stižu iz Judo kluba osoba s invaliditetom Fuji. U sklopu projekta Judo inkluzija koji sufinancira Europski socijalni fond, nabavili su mnoštvo motoričkih rekvizita za treninge koje provode sa svojim polaznicima.

Kako kažu, koliko su ih kupili u skoro sedam godina postojanja kluba, toliko su ih sada odjednom nabavili. -Nema sretnijih trenera od Fuji trenera- kažu iz Fujia.

-Judaši još nisu vidjeli rekvizite jer su na praznicima, a mi smo ih jutros raspakirali, ali sam sigurna da će biti oduševljeni kad skuže što sve novo imamo u dvorani. Rekviziti će nam znatno olakšati provedbu treninga koji će biti još kreativniji, ali i sigurniji. Nabavili smo pet mekših strunjača koje su nekim Fujievcima jako bitne za sigurno izvođenje bacanja. Uskoro stiže i tzv. kremšnita, ogromna debela strunjača. Ova koju imamo je stara preko 20 godina i krpali smo ju nemali broj puta Imamo i viseći poluvaljak koji će najviše značiti vjerojatno judašima  s cerebralnom paralizom, a oni manji i zaigrani će isto imati i veliku zabavu i korist od njega. Ono u što sam sigurna je da sad imamo vjerojatno jednu od najopremljenijih dvorana u državi. Dobro, dvorana je Pinkijeva, ali možda uskoro  dođemo i do neke veće, zajedničke i to će onda biti zaista svjetska dvorana. I za judaše s teškoćama i za one bez teškoća, vrhunske natjecatelje- kaže trenerica Marina Drašković.

foto: Judo klub osoba s invaliditetom "Fuji"

 

Podijeli