Novosti Sport Događanja

Gorica dobro parirala NEXE-u koji je znao kazniti sve pogreške

28.05.2017. / Sportska redakcija

Pobjedom u Velikoj Gorici 33:27 rukometaši načičkog NEXE-a osigurali su drugo mjesto i ponovno sudjelovanje u regionalnoj SEHA ligi. Na minus šest protiv favoriziranog sastava trenera Hrvoja Horvata ne treba gledati tragično, štoviše dobra je to škola za buduće utakmice i daljnje igračko odrastanje goričkih igrača.

Razlika u kvaliteti, ali i broju tehničkih pogrešaka koje su gosti znali kazniti laganim zgodicima iz kontri i polukontri odlučili su pobjednika susreta. Crna rupa domaćih rukometaša od 14. do 25. minute u kojoj su gosti napravili seriju 1:11 za vodstvo od 18:9 odlučila je pobjednika susreta. Do tog trenutka susret je bio u egalu, no nizom neprisiljenih tehničkih pogrešaka (predane lopte u ruke, op.a) Goričani su omogućili gostima da se odvoje na nedostižnu prednost koju je u ostatku susreta bilo nemoguće za sustići.

-Utakmicu smo izgubili u napadu, jer na te izgubljene lopte nismo se stigli vratiti u obranu. Dogovor prije utakmice bio je da igramo duže napade, te da pokušamo spriječiti kontru i polukontru. Nažalost, s obzirom na to da je završetak lige i da smo svi već nekako umorni jednostavno došlo je do tih tehničkih pogrešaka na koje su nas oni iskontrirali u tih deset minuta- kaže trener Hrvoje Pekera.

Izuzev tih deset crnih minuta u ostatku utakmice domaći su rukometaši dobro parirali Našičanima kod kojih su prevaga više bili razigrani Saša Barišić- Jaman te Marko Mrđenović koji je bio nezaustavljiv na crti.

-Na momente smo ih uspjeli izigrati u napadu, dok su nam punu obranu rješavali na fizičku snagu, prvenstveno preko pivota Mrđenovića kojega je bilo nemoguće čuvati- nastavio je trener Pekera čije igrače u utorak očekuje posljednje ovogodišnje gostovanje u Vinkovcima kod Spačve koja je sinoć s 27:26 svladala Umag.

-U Vinkovcima uvijek igramo dobro. Nadigravamo se s njima. Imperativa nemamo. Pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo sportski kao i svaku utakmicu do sada- zaključio je trener Hrvoje Pekera.

LIGA ZA PRVAKA, 8. KOLO
HRK GORICA – RK NEXE 27:33 (12:19)
HRK GORICA: Lončar, Ceković 4, Marjanović 5, Laljek 5, Krstanović, Matić 3, Barišić 2, Nedić, Božiček, Vladušić 1, Dijanić 2 obrane, Ćavar 5, Pušić, Sladoljev 9 obrana, Horvačić, Buhiniček. TRENER: Hrvoje Pekera
RK NEXE: Lelić 10 obrana, Eter 4, Zrnić 6, Mrđenović 3, Barišić- Jaman 8, Manci Mičević, Sršen 3, Lorger 1 obrana, Nuić, Sakić 5, Haliković, Vegar 1, Nenadić, Špiler 3, Vešligaj 1 obrana, Herceg. TRENER: Hrvoje Horvat

Galerija slika

Gorica dobro parirala NEXE-u koji je znao kazniti sve pogreške Gorica dobro parirala NEXE-u koji je znao kazniti sve pogreške Gorica dobro parirala NEXE-u koji je znao kazniti sve pogreške Gorica dobro parirala NEXE-u koji je znao kazniti sve pogreške Gorica dobro parirala NEXE-u koji je znao kazniti sve pogreške Gorica dobro parirala NEXE-u koji je znao kazniti sve pogreške Gorica dobro parirala NEXE-u koji je znao kazniti sve pogreške Gorica dobro parirala NEXE-u koji je znao kazniti sve pogreške Gorica dobro parirala NEXE-u koji je znao kazniti sve pogreške Gorica dobro parirala NEXE-u koji je znao kazniti sve pogreške Gorica dobro parirala NEXE-u koji je znao kazniti sve pogreške Gorica dobro parirala NEXE-u koji je znao kazniti sve pogreške Gorica dobro parirala NEXE-u koji je znao kazniti sve pogreške

Podijeli