Novosti Sport Događanja

Gorica doma protiv Osijeka ide po nove bodove spasa: Očekujem otvorenu utakmicu, 'za gol više'

08.04.2023. / Damir Žbulj

Nakon remija i velikog boda u domaćem dvoboju s Dinamom, nogometaše Gorice ove subote od 15 sati čeka još jedan dvoboj na Gradskom stadionu, a u goste im stiže Osijek.

Bijelo-plavi nisu u nekoj bajnoj formi, ali pod vodstvom novog trenera Borimira Perkovića u posljednje vrijeme igraju sve bolje i bolje. U prošlom kolu kod Rijeke na Rujevici pokazali su kako i dalje imaju kvalitetu.

Osječani su bez pobjede još od prošlog okršaja s Goricom, krajem siječnja, a nakon toga su zaredali sa slabim rezultatima te su u međuvremenu i ispali iz Kupa.

Turopoljski prvoligaš je sedam bodova od zone spasa i pretposljednjeg Šibenika, a dobra partija protiv Dinama daje nadu u pozitivan kraj ove turbulentne sezone.

No, treba to ponoviti i danas protiv Osijeka, a onda i u idućem kolu kod Šibenikapa tako i u preostalim utakmicama.

"Imalo smo problema s nekolicinom igrača, ali se nadam kako će svi biti zdravi i spremni za borbu protiv Osijeka. U Gradskom vrtu smo odigrali jednu od naših najslabijih utakmica, oni su tada bili jako dobri i zasluženo su pobijedili. Nadam se kako ćemo se ove subote pokazati u boljem svjetlu, nema tu puno kalkuliranja. Nama treba pobjeda, njima treba pobjeda i očekujem jednu otvorenu utakmicu, 'za gol više'," jasno je najavio trener Gorice Željko Sopić pa dodao:

"Nadam se da ćemo popraviti realizaciju u odnosu na utakmicu s Dinamom."

Sopić je još jednom istaknuo kako neće biti kalkulacija, bez obzira na to što Osijek ponovno izgleda jako opasno...

"Na Rujevici su čak bili bolji suparnik. Izjednačili su u posljednjoj minuti, Rijeka je imala svoje šanse, ali i Osijek se postavio kao ekipa koja je tamo došla pobijediti. Bila im je to ponajbolja utakmica u posljednjih desetak kola i vidi se da pod palicom trenera Perkovića su u uzlaznoj formi, ali svaka čast bilo kome, mi smo u situaciji da moramo dati sve od sebe, 'staviti glavu na panj' i pokušati osvojiti sva tri boda,"

"Za svakog protivnika se pripremamo posebno, ali posebno smo radili na tome i igračima sam ovaj tjedan govorio i kako ne smijemo imati toliko izgubljenih lopti u 'prvoj trećini', pogotovo bez pritiska. Stvara nam to velike probleme, jer igramo protiv kvalitetnih ekipa, koje imaju izrazito dobre pojedince. Poput Lovrića, koji je bio najbolji igrač Gorice, a sada je u Osijeku. Ili poput Miereza, Caktaša, Žapera, Nejašmića. To su sve igrači koji će znati kazniti naše pogreške i pokušat ćemo ih svesti na minimum i onda sam sto posto siguran da će bodovi ostati u Gorici," otkrio je strateg Gorice.

Valentino Majstorović nada se još jednoj dobroj partiji pret domaćim navijačima: "Bili smo svjesni da smo mogli i do sva tri boda protiv Dinama. Nama trebaju pobjede i ne možemo se zadovoljiti neriješenim. Još uvijek smo sedam bodova iza Šibenika..."

"Opasniji smo, bolje igramo nego kad smo se zadnji put s njima našli."

Optimizam je i dalje prisutan u svlačionici Gorice: "Ima još devet kola, imamo još međusobni dvoboj sa Šibenikom, ali prvo moramo sada gledati Osijek, ići utakmicu po utakmicu i da iz kola u kolo smanjujemo razliku kako bismo na kraju ostvarili svoj cilj, a to je ostanak u ligi."

Iz osječkog tabora stiže upozorenje: "Imam poštovanje i respekt prema Gorici kao i prema svim drugim klubovima, ali od prvog dana ponavljam da su mi u fokus moji igrači. Želim da igramo nogomet kakav smo igrali na Rujevici, sada moramo ići samo iznad te razine i moja koncentracija je isključivo vezana na moje igrače," poručio je trener Perković prije dolaska u Veliku Goricu.

 

SUPERSPORT HNL
1. Dinamo 27 +38 60
2. Hajduk 28 +14 54
3. Osijek 27 +5 38
4. Varaždin 28 -5 38
5. Slaven Belupo 28 -11 37
6. Istra 1961 28 -3 36
7. Rijeka 27 -3 35
8. Lokomotiva 27 -2 33
9. Šibenik 27 -13 24
______
10. HNK Gorica 27 -20 17

Podijeli