Novosti Sport Događanja

Gorica i s pojačanjima iz Zagreba ponovno ostala bez bodova

10.12.2018. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice prije nekoliko dana potpisali su ekskluzivan ugovor o suradnji s PPD Zagrebom, dobili su novog trenera Andriju Nikolića, odmah su se ekipi priključila dvojica igrača, Rudolf Zvonimir Šafranko i Antonio Ljubić te vratar Ivan Vekić, no, na kraju je ponovno izostala pobjeda.

-->> PPD Zagreb odabrao Goricu: Jedan od najvećih trenutaka u povijesti kluba

Umag je u Velikoj Gorici stigao do sigurne pobjede rezultatom 34:29. Nakon izjednačenih prvih 15-ak minuta gosti su počeli graditi prednost, koja je iznosila i pet golova viška (10:15), a na predah se odlazi s 12:15 na semaforu. U nekoliko uvodnih minuta nastavka Goričani hvataju priključak, ali Umag ubrzo ponovno odlazi na tri, četiri pogotka viška i tu razliku vješto čuva do završnice dvoboja. U posljednjih deset minuta utakmice ulazi se s 'plus pet' Umaga, što je našim rukometašima, pokazalo se, bio nenadoknadiv zaostatak, a gostima razlog za veliko slavlje u svlačionici srednjoškolske dvorane. 

Tomislav Severec bio je nerješiva enigma za obranu Goričana, utrpao im je 13 komada iz 14 pokušaja. U dresu Gorice je i Ćavar imao sličan učinak (13/17), Laljek je dodao šest golova, a novopridošli Šafranko četiri (4/5). Igor Totić je imao devet obrana, a Ivan Vekić je zaustavio četiri suparničke lopte, od čega i jedan sedmerac.

Bit će potrebno vrijeme da se novi trener i igrači ukomponiraju u momčad našeg Premijerligaša, no, potencijal apsolutno postoji i nadamo se kako će uskoro doći i bolji rezultati, koji će ponovno probuditi veće zanimanje Velikogoričana za rukometom.

U preostalim susretima 11. kola Dubrava je kod kuće poražena od Spačve 28:32, Rudar je s 23:21 svladao Rudan iz Labina, Varaždin je dobio Zamet s 29:27, a Sesvete su na svom terenu izgubile od Poreča 26:30.

Na ljestvici Goričanima, koji su na začelju poretka, već polako 'gori pod petama', jer je konkurencija upisala nove pobjede i odmaknula na velikih pet bodova viška. U idućem kolu, posljednjem prije zimske pauze, na rasporedu je neugodno gostovanje u Vinkovcima kod Spačve.

 

HRK GORICA: Lončar, Vekić 4/17, Totić 9/29; Ceković 3/8, Marjanović 0/1, Laljek 6/13 (3/4), Goričanec, Ljubić, Šalić 1/2, Nedić, Šafranko 4/5, Ćavar 13/17 (2/3), Vekić, Žarković 2/3, Goršeta, Spahić, Barišić 0/1.

(Foto: MRK Umag)

Podijeli