Novosti Sport Događanja

Gorica i službeno u postupku licenciranja za Europu: Svjesni smo da treba ulužiti dodatne napore

19.01.2019. / Damir Žbulj

HNK Gorica krenula je u postupku licenciranja HNS-a za novu 2019/20. sezonu. U Pravilniku HNS-a kriterija ima pet, a to su sportski, infrastrukturni, kriterij administracije i stručnog osoblja, pravni te financijski.

Posljednje izmjene Pravilnika donesene su u prosincu prošle godine, a neke od novina svakako su uvođenje VAR tehnologije od iduće sezone te dodatno poboljšanje stadionske infrastrukture i jačanje financijske discipline.

DARKO BLAŽINČIĆ ZADUŽEN ZA LICENCIRANJE

"S obzirom na izuzetno dobre rezultate seniorske momčadi i poziciju na tablici na završetku polusezone, Uprava kluba donijela je odluku da će Odjelu za licenciranje klubova HNS biti podnijeta Molba za licencu za UEFA natjecanja i Prvu HNL, čime se klub unaprijed odredio o ambicijama za 2019. godinu. Uprava kluba ovakvu je odluku donijela svjesna činjenice da će trebati uložiti dodatne napore kako bi u potpunosti bili ispunjeni svi kriteriji a posebno se to odnosi na kriterije infrastrukture koji su sve zahtjevniji, posebno za UEFA natjecanja, a propisani su novim UEFA Pravilnikom o stadionskoj infrastrukturi iz 2018. U 2018. godini napravljeno je puno na izgradnji stadionske infrastrukture na čemu je posebna zahvala upućena gradskim čelnicima i gradskom vijeću koje je u proračunu osigurala financijska sredstva a vjerujemo da će se radovi nastaviti i u ovoj godini kako bi se ispunili svi propisani uvjeti za natjecanja," poručili su iz kluba i dodali: 

"Gorica u 2019. godinu ulazi s novim izazovima i ambicijama za koje svi u klubu vjeruju da ih je moguće ostvariti jer je optimizam temeljen na uspješnim rezultatima seniorske momčadi, dobrom upravljanju klubom i stabilnom financijskom poslovanju. Rokovi za podnošenje Molbe jesu do 31. siječnja za prva četiri kriterija, odnosno do 1. travnja za financijske kriterije i revizorsko izvješće, a cjeloviti postupak licenciranja kluba provodi klupska administracija na čelu s Darkom Blažinčićem kao odgovornom osobom za licenciranje kluba."

Podijeli