Novosti Sport Događanja

Gorica igra za Europu i Josipa: To nam je dodatni motiv

09.05.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u petak od 16.30 sati na svom Gradskom stadionu igraju izuzetno važan dvoboj HT Prve lige. U goste im stiže pretposljednja Istra 1961, koju nakon posrtaja kod Rudeša i osvajanja samo jednog boda u prošlom kolu jednostavno moraju dobiti.

Goričani su četiri kola prije kraja natjecanja trenutno na petoj poziciji s 50 bodova, dva više od Lokomotive i tri manje od Hajduka i Osijeka. Borba za Europu i dalje je itekako aktualna. ali u petak je pobjeda imperativ!

Trener Sergej Jakirović morao je u ovih nekoliko dana i fizički i psihički pripremiti momčad za ovaj izazov...

"Stanje u ekipi je dobro, koliko može biti. Imamo problema s izostancima, Čagalj i Maloča imaju tri žuta kartona, Suk je na terapiji u Nizozemskoj. Nekoliko igrača je bolesno, a danak je ostavila i utakmica protiv Rudeša."

"Malo sam i zabrinut uoči ove utakmice, smanjena nam je rotacija i morat ćemo biti baš na visokoj razini da nadoknadimo sve te izostanke i da pokažemo još jednom da nada u Europu još uvijek živi. Moramo napraviti sve da dobijemo utakmicu!"

Puljani su slavili u prvom gostovanju u Velikoj Gorici...

"To nam je jasan pokazatelj da nas je Istra sposobna pobijediti. Nema opuštanja, imali smo slično iskustvo s Interom u Zaprešiću, gdje je bilo neizvjesno do zadnje sekunde. Nadam se kako ćemo biti koncentrirani, fokusirani i energični da uzmemo sva tri boda," naglasio je Jakirović.

Utakmica ima i humanitarni karakter, prihod od prodanih ulaznica ide za liječenje Josipa Filipovića, 25-godišnjaka iz Turopoljske Petrovine, koji je prošlog ljeta teško stradao i ostao nepokretan od vrata na niže.

Josip se trenutno nalazi u Varaždinskim Toplicama, no napredak je, nažalost, minimalan. U ovoj fazi može pomicati jedino lijevu ruku, a za svaki daljnji napredak potrebno je skupo liječenje pomoću robotske neurorehabilitacije, čiji je trošak procijenjen na otprilike 200 tisuća kuna.

"To nam može biti dodatni motiv! Već sam ranije rekao da možemo biti sretni jer radimo posao koji volimo. Bavimo se sportom, igramo nogomet i još smo za to i plaćeni..."

"Josipu se cijeli život okrenuo u sekundi. Sigurno će nam to biti dodatni poticaj, nadam se da će publika doći u što većem broju, kao što je to bilo i do sada. Naravno, mi moramo opravdati njihovo povjerenje svojim zalaganjem, željom i htijenjem i da napravimo sve za pobjedu," još je jednom istaknuo strateg Gorice!

Svoje donacije moći ćete ubaciti i u kutijice koje će se nalaziti kod ulaza na tribine, a uplatiti možete na račun Josipovog tate Pere Filipovića otvoren u PBZ-u.

IBAN: HR2423400093200727324

Za uplate iz inozemstva SWIFT kod glasi: PBZGHR2X

 

U dva gostovanja Gorice u Puli ostvarene su dvije pobjede, a u posljednjem međusobnom susretu Cherif Ndiaye zabio je dva pogotka u 3:0 slavlju na Aldo Drosini.

"Mislim da je u ovom trenutku najvažnije da uzmemo tri boda. Cilj nam je izboriti kvalifikacije za Europsku ligu i nadam se da ćemo to i ostvariti. Ovo nam je jako, jako važna utakmica," poručio je Senegalac pa se osvrnuo na svoj boravak u Lijepoj našoj:

"Smatram da je hrvatska liga jako dobra. Ovdje sam manje od šest mjeseci, prošlo je dovoljno vremena za prilagodbu i mislim da sam napravio dobar odabir."

U četvrtak su. 33. kolo otvorili Inter i Rudeš, a 'fenjeraš' je na gostovanju u Zaprešiću slavio s velikih 0:3. 

 

U petak još Hajduk dočekuje Slaven Belupo, dok u subotu veliki okršaj imaju Lokomotiva i Osijek te Rijeka i Dinamo, u uvertiri finala Hrvatskog nogometnog kupa, koje se 22. svibnja igra u Puli.

 

Podijeli