Novosti Sport Događanja

Gorica ispustila 17 koševa prednosti u Splitu i na kraju 'pala' u dramatičnoj završnici: Bilo je tu dosta naših grešaka

20.04.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Košarkaši Gorice imali su veliku priliku po prvi puta ove sezone dobiti Split, ali su na Gripama ispustili veliku prednost te su u neizvjesnoj završnici ostali bez bodova.

Bikovi su odigrali sjajno prvo poluvrijeme i neposredno prije odlaska na predah imali su ogromnih 17 poena razlike, međutim, u trećoj dionici dogodio se neshvatljiv pad u igri. Domaćin je zaigrao agresivnije u obrani i to je predstavljalo nepremostivu zapreku za igrače pod vodstvom Maldena Starčevića.

Split je napravio seriju 21:2 i četiri minute prije kraja treće dionice po prvi puta poveo na susretu (51:49).

Goričani se nisu predavali niti u zadnjoj dionici, držali su rezultatski priključak i nisu dozvolili domaćim košarkašima da prelome dvoboj na svoju stranu. Završnica je bila uzbudljiva, imali su Bikovi svoju šansu, deset sekundi prije kraja Kalajžić je na liniji slobodnih bacanja, ali promašuje oba pokušaja i propušta izjednačiti rezultat.

Na drugoj strani terena Shorter je ubacio jedno, a posljednji napad Gorice nije realizirao Kapusta, dalekometnom tricom pa je na semaforu ostalo 77:74.

Trener Starčević bio je posebno razočaran ishodom i nije imao komentara na utakmicu, dok je Marko Baković ovako vidio ovaj poraz: "Imali smo veliku razliku na poluvremenu, ali smo loše ušli u nastavak i dopustili im da se razigraju. Pogodili su par ludih šuteva, a bilo je tu i dosta naših grešaka. Zatim se uključila i publika i onda nije lako u Splitu. Promašili smo i nekoliko slobodnih bacanja i to je ta razlika na kraju."



Predvodio je Dino Cinac s 20 poena i osam skokova, dok je Mate Kalajžić upisao 13 koševa, uz šest skokova i šest asistencija. Marko Baković se zaustavio na 11 poena, a Borna Kapusta imao je deset koševa i šest asistencija.

U srijedu 20. travnja na Sportskoj televiziji emitirat će se 77. emisija Sport Report posvećena košarkaškom klubu Gorica.

Naime, uprava kluba na čelu s Duškom Radovićem za domaće utakmice protiv Zadra i Cibone priredila je pravi košarkaški spektakl. Bili su tu predstavnici vatrogasaca koji su prije pedesetak godina donijeli košarku u Veliku Goricu, nova maskota Turki koji je zapalio publiku te dijelio nagrade i poklone, plesačice i plesači Megablasta, bivši igrači kluba, brojne košarkaške legende kao i dužnosnici košarkaškog saveza uključujući i predsjednika Stojka Vrankovića.

U KK Gorica su se uključili i u humanitarni rad s velikogoričkom udrugom VG Legacy.



Bikovi su ponovno u akciji u nedjelju od 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani, a u goste dolazi Cedevita Junior.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli