Novosti Sport Događanja

Gorica nove bodove spasa traži u Kranjčevićevoj kod Lokosa: Samo moramo ostati 'hladne glave'!

01.05.2023. / Damir Žbulj

Nogometašima Gorice ostalo je još pet utakmica do kraja ove turbulentne sezone, a prema viđenome u proteklih mjesec dana na najboljem su putu da ostvare svoj cilj i sačuvaj svoj prvoligaški status, što se u jednom trenutku činilo kao 'nemoguća misija'.

Sada to izgleda kao realna opcija, ali treba zadržati koncentraciju i fokus do zadnje minute! Od početka travnja Gorica je remizirala s Dinamom, zaredala s pobjedama nad Osijekom, Šibenikom i Rijekom, a prije nekoliko dana je uzela bod u dvoboju s hajdukom. U posljednje četiri prvenstvene utakmice nije primila pogodak, Banić je sačuvao svoju mrežu i sada u tom ritmu treba nastaviti i kod Lokosa, na Praznik rada, od 16 sati.

"Imali smo dovoljno vremena da se 'rekuperiramo'. Igračima smo nakon Hajduka dali slobodan dan, da malo 'odmore glavu' i budu sa svojim obiteljima, jer znamo da nisu svi iz Velike Gorice. Čeka nas jako zahtjevno gostovanje kod Lokomotive, jedne mlade i potentne momčadi, koja je u zadnjih par godina iz svoje škole iznjedrila neke od najvećih talenata hrvatskog nogometa. Bit će vrlo zahtjevno, ali mislim da smo se dobro pripremili, regenerirali i da će svi oni koji istrče na travnjak u Kranjčevićevoj dati sve od sebe," najavio je trener Sopić, koji će morati napraviti neke nove promjene u početnoj postavi.

Fućak i Krizmanić su 'kartonirani', a Mrzljak i Steenvoorden još uvijek se oporavljaju od ozljeda i njihov je nastup upitan.

"Kraj je sezone i jednostavno se s takvim stvarima moramo nositi. Najvažnije je da oni koji budu spremni daju sve od sebe, da se drže taktičke discipline i da na što bolji način odgovorimo Lokomotivi, koja je po meni nezasluženo na osmom mjestu. PO prikazanoj kvaliteti igre mislim da spadaju u gornji dom i da se trebaju boriti za Europu, što do kraja sezone još i mogu. Sve u svemu, znamo u kakvoj smo situaciji i svaki bod nam je 'biti ili ne biti'. Vjerujem kako ćemo posložiti glave i kako ćemo pokušati iz Kranjčevićeve otići sa što boljim rezultatom. Nema niti jednog kluba koji se ne bori za nešto, liga je trenutno jako zanimljiva i nadam se da će što više gledatelja doći na utakmicu u Kranjčevićevoj," poručio je strateg Gorice pa naglasio:

"Ulazimo u zadnjih pet kola i da nam je netko još prije dva tjedna ponudio da budemo u ovoj situaciji, nema čovjeka u HNK Gorica koji to ne bi potpisao, na čelu sa mnom. Samo moramo ostati 'hladne glave' i svi s obje noge na zemlji i moramo pokušati ovu misiju izvući do kraja i da na kraju budemo ispred Šibenika, a to bi bio veliki uspjeh i za klub i za mene kao trenera!"

Istra 1961 je u subotu 'pomogla' Gorici sigurnom 3:0 pobjedom nad Šibenikom i turopoljski prvoligaš novim pozitivnim rezultatom kod Lokosa ima priliku napraviti još jedan dodatni korak prema prvoligaškom spasu! Pobjeda u ovom kolu možda bi bila i ključna...

Kranjčevićeva ulica u Zagrebu i nije tako daleko, a goričkim nogometašima dobro će doći i podrška s tribine!

Pitanje prvaka odlučeno je u nedjelju Splitu, 0:0 remijem Dinama kod Hajduka! [VIDEO

 

Prednost Plavih na vrhu je nedostižna, a novi trofej slavi i Dario Špikić, bivši igrač Gorice i naš domaći dečko iz Kurilovca, koji se ove sezone prometnuo u prvotimca hrvatskog prvaka!

 

 

Podijeli