Novosti Sport Događanja

Gorica posudila napadača Dinama i kapetana mlade slovačke reprezentacije: U Hrvatskoj sam ljetovao, razumijem malo i jezik, a Velika Gorica je poput mog rodnog grada

12.07.2022. / Damir Žbulj

 U tjednu prije početka nove sezone i prve utakmice na gostovanju u Osijeku turopoljski prvoligaš pojačao se s dvojicom kvalitetnih nogometaša.

Prvi je Deni Jurić, Australac hrvatskih korijena, koji je pažnju na sebe skrenuo sjajnom sezonom u Šibeniku, nakon čega je lani završio u Dinamu.

Međutim, tamo se nije uspio izboriti za minutažu pa će priliku za dokazivanje potražiti na posudbi do kraja sezone u Gorici.

"Cijela ekipa je odradila vrlo dobru sezonu u Šibeniku, puno igrača je potpisalo za bolje klubove, a među njima sam bio i ja. Uzeo me Dinamo, dogovorili smo da ostanem u Šibeniku na posudbi, ali nakon samo tri tjedna sam dobio poziv da se vratim na Maksimir. U Dinamu nisam uspio uhvatiti kontinuitet nakon ozljede koju sam imao, zato ću to pokušati u Gorici ove sezone. U dogovoru s klubom odlučio sam da je Gorica najbolji izbor za mene, ostajem blizu i na oku sam im," rekao je na predstavljanju.

Jurić je u mlađim kategorijama upisao četiri nastupa za U-19 reprezentaciju Hrvatske te debitirao za U-23 reprezentaciju Australije. U svojoj karijeri igrao je još za Sesvete, Prigorje, drugu momčad Hajduka, Solin, Triglav i Rudeš, a prve nogometne korake napravio je u Australiji, gdje je i rođen.

S obitelji je preselio u Hrvatsku dok je imao deset godina.

Na leđima će imati broj devet, kao pravi golgeter, a nadamo se kako će tako izgledati i na travnjaku.

I dok se o dolasku Jurića 'šuškalo' već danima, angažman mladog slovačkog reprezentativca Matuša Vojtka je pomalo i iznenađujuć.

Radi se o lijevom beku, koji je i kapetan slovačke U-21 reprezentacije, a stigao je iz redova Slovana iz Bratislave.

Prvo na jednogodišnju posudbu, ali i uz mogućnost otkupa njegovog ugovora.

"Osjećam se vrlo motivirano, jedva čekam da prvenstvo počne, da odigram prvu utakmicu i volio bih da ovu sezonu budemo najbolji što možemo. Sviđa mi se hrvatska liga, mislim da je ipak par koraka ispred slovačke lige i to je jedan od razloga zašto sam došao ovdje. Znam da je Gorica završila sezonu na šestoj poziciji s malim bodovnim zaostatkom iza petog mjesta i nadam se da ćemo ove sezone biti što bliže vrhu," nada se 21-godišnji Slovak, koji je u Hrvatsku već dolazio na ljetovanje, a čak malo i razumije jezik pa ne bi trebalo biti nekih velikih problema s prilagodbom.

"Velika Gorica je vrlo slična mom rodnom gradu tako da sam siguran da će mi biti vrlo ugodnop," naglasio je...

Matuš je nastupio za sve mlađe selekcije slovačke reprezentacije, a posljednje tri godine standardni je U-21 reprezentativac.

Sa Slovanom iz Bratislave osvojio je Vojtko naslov prvaka svoje zemlje i zaista bi mogao biti veliko pojačanje za Goricu.

Podijeli