Novosti Sport Događanja

Gorica posudila trojicu nogometaša Osijeka: Smatramo da imaju kvalitetu, ali i karakter koji nam je potreban u borbi za opstanak

13.12.2022. / Damir Žbulj

Redove Gorice u nastavku sezone pojačat će Slavko Bralić, Kristian Fućak i Vinko Petković, tri nogometaša Osijeka, koji će u turopoljskom prvoligašu biti na posudbi.

Bralić bi trebao donijeti dodatnu kvalitetu u obrani, pogotovo nakon odlaska Aleksandra Jovičića. Za Osijek je odigrao 72 utakmice, ali većinu u razdoblju od 2013. do 2015. godine.

Fućak i Petković su napadači, a golovi su Gorici neophodni u borbi za opstanak.

Vinko Petković je karijeru počeo u Šibeniku, pažnju je na sebe skrenuo dobrim partijama dok je nosio dres Hrvatskog dragovoljca, ali u Osijeku se nije snašao pa je prvi dio ove sezone proveo na posudbi u Istri 1961, gdje je u 14 nastupa zabio dva pogotka. Kristian Fućak za Osijek ima tek 14 nastupa i jednu asistenciju.

"Smatramo da će nam donijeti i nogometnu kvalitetu, ali i karakter koji nam je potreban u borbi za opstanak. Želim im puno uspjeha u dresu Gorice," poručio je na predstavljanju sportski direktor Mario Brkljača.

Prije nekoliko dana u Goricu je stigao Filip Mrzljak, a nadamo se kako ćemo u nastavku sezone gledati jednu bolju, kvalitetniju i karakterniju momčad, pod vodstvom novog trenera Željka Sopića.

HNK GORICA ZA TUROPOLJSKO SRCE

U humanitarnu akciju Turopoljsko srce uključila se i HNK Gorica, a na donatorskoj večeri moći ćete licitirati za potpisane dresove naših 'domaćih dečki', prvotimaca Krešimira Krizmanića, Jurice Pršira i bivšeg igrača Matije Dvornekovića. Posebni dres s brojem 5 za Turopoljsko srce potpisali su svi igrači Gorice.

Akcija je kao i prošle godine podijeljena u dva dijela, na donatorsku večer i humanitarni turnir, a sve s ciljem prikupljanja što više sredstava za pomoć potrebitim obiteljima.

Svi koji žele podržati ovu humanitarnu akciju mogu to učiniti donacijom na IBAN udruge Turopoljsko srce:
HR3923600001102799361 - Zagrebačka Banka

Podijeli