Novosti Sport Događanja

Gorica pregazila prvaka Slovačke i najavila velike ambicije u Alpe Adria Cupu

28.09.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice uvjerljivo su potvorili natjecanje u Alpe Adria Cupu, regionalnoj ligi u kojoj još nastupaju klubovi iz Slovenije, Austrije, Češke, Poljske i Slovačke.

Upravo je slovački prvak Spisski gostovao u Gradskoj sportskoj dvorani i nije se dobro proveo protiv velikogoričkih Bikova, koji su demonstrirali kako i u međunarodnim okvirima imaju što za pokazati.

Ekipa Josipa Sesara tek je u prvoj dionici imala malih problema, gosti su vodili nekoliko poena razlike, ali su Goričani u drugoj četvrtini napravilin preokret i odmaknuli na dvoznamenkastu razliku i već je do poluvremena bilo 45:31.

Početkom nastavka već je više od 20 poena prednosti i za razliku od utakmice s Alkarom od prije nekoliko dana, Bikovi nisu dopustili protivniku da se vrati u dvoboj. U posljednjoj dionici još su dodali gas, otišli i na +30 i tek su u posljednjim minutama gosti iz Slovačke uspjeli malo 'ušminkati' poraz, jer je završilo 93:69.

Mate Kalajžić sa 16 koševa i osam asitencija te Marko Baković s 15 poena predvodili su napad Gorice, a odlično je minutažu iskoristio i Emil Savić, koji je dodao 13 koševa.

Dvoznamenkasti su bili još i Dino Cinac s 13 poena, ali i sjajni Borna Kapusta s isto toliko asistencija. Čak je i donedavni junior Stipe Sokol dobio gotovo deset minuta, uz šest ubačenih koševa.

Podijeli