Novosti Sport Događanja

Gorica s igračem više spasila bod, Zwolinski tragičar: Ovo nije kiks

16.02.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice nisu uspjeli na svom terenu svladati Inter, u izuzetno zanimljivoj i sadržajnoj utakmici 21. kola HT Prve lige, koja je završila bez pobjednika, rezultatom 2:2 (1:2), iako je domaćin više od 70 minuta igrao s igračem više...

Goričani su ponovno slabo krenuli u susretu, slično kao i prije tjedan dana u Koprivnici. Još se gledatelji nisu pošteno niti smjestili na tribini Gradskog stadiona i pogled na semafor bio je razočaravajući. Inter je iskoristio 'mlakost' domaće obrane i preko Rusa Serdarova i Nikole Raka, Velikogoričanina u zaprešićkim redovima, stigao do ogromnih 2:0 već u šestoj minuti susreta.

I tek tada je počela utakmica za ekipu Sergeja Jakirovića.

Dvorneković je u 11. minuti isprovocirao start Šimunca, koji je zaradio prvu javnu opomenu, a Kristijan Lovrić je majstorski s ruba kaznenog prostora poentirao za smanjenje zaostataka.

Šimunec je u 19. minuti zaradio i drugi žuti karton, zbog igranja rukom poslije udarca startera Šrolera, no, sudac Mlakar je 'izvukao' prekršaj izvan kaznenog prostora pa je Gorica ostala bez kaznenog udarca.

Lovrić je u prvom dijelu stigao uzdrmati okvir gola, šesti put ove sezone, dobru priliku imao je i Dvorneković, ali rezultat se do poluvremena nije promijenio.

Moglo je sve možda završiti drugačije da Lukasz Zwolinski nije na samom početku drugog dijela zapucao penal, kojeg je Mlakar svirao poslije starta vratara Matkovića na Dvornekoviću...

Međutim, čuvar mreže Intera se iskupio, 'skinuo' je pokušaj poljskog napadača s bijele točke i utakmicu odveo u dramatične vode.

Jakirović je već u 56. minuti očekivano krenuo još ofenzivnije, nadajući se preokretu. Ušli su Senegalac Ndiaye i Rumunj Ronaldo, no, mreže su mirovale do same završnice dvoboja.

Bod je Goričanima spasio Joey Suk, koji je šest minuta prije isteka regularnog vremena uspio glavom majstorski skrenuti loptu uz samo vratnicu. Čak je i raspoloženi Matković bio nemoćan.

U posljednjim minutama Gorica je nošena podrškom s tribina jurnula po sva tri boda, ali nije uspjela doći do svoje treće ovosezonske domaće pobjede.

ČISTA PSIHOLOGIJA

Utakmicu na Gradskom stadionu, uz besplatan ulaz na tribine, pratilo je nešto više od 1600 navijača.

"Izgleda da volimo igrati utakmice atraktivne za neutralne gledatelje. Svašta mi je prošlo kroz glavu nakon te šeste minute, bez ikakve reakcije već smo gubili dva razlike. No, moram pohvaliti igrače, koji su se 'dignuli' i vratili u susret. Pomoglo je isključenje Šimuneca i mogli smo već u prvom poluvremenu doći do izjednačenja. Imali smo puno prilika i zato moram čestitati svojoj ekipi što je uzela bod," istaknuo je nakon dvoboja trener Jakirović.

"Ne možemo uvijek misliti kako ćemo se vratiti u utakmicu. To možemo riješiti jedino razgovorom. To je čista psihologija. Ne vjerujem da se radi o nekakvom strahu, jer radi se o dečkima koji rade posao koji vole. Sigurno ćemo morati obratiti veću pažnju na to. Imali smo problema s prekidima, to smo uspjeli popraviti pa ćemo morati naći rješenje i za taj ulazak u utakmicu."

Strateg Gorice je prvi puta ove sezone priliku od prve minute dao Martinu Šroleru, koji se iskazao s nekoliko sjajnih poteza. U nastavku je prepustio svoje mjesto Ronaldu...

"Ubacio sam sve raspoložive ofenzivne snage s klupe. Jako sam zadovoljan sa Šrolerom, zamjena je bila čisto taktička, jer nismo željeli skroz isprazniti sredinu terena. Šroler je sigurno budućnost ovog kluba."

Jakirović ne smatra ovaj rezultat velikim neuspjehom...

"Ne treba nikakva pamet da se zaključi da je Zwolinski bio tragičar ove utakmice. Moram prvo prespavati, pogledati utakmicu, a onda ćemo vidjeti hoće li biti kakvih promjena u početnoj postavi za iduću utakmicu Ne želim donositi ishitrene odluke."

"Za mene ovo nije kiks. Dinamo je iznad svih, a mi ostali smo tu negdje i uopće nije bitno koliko imaš bodova na ljestvici. Kako se razvijala utakmica, ovo nije nikakav kiks. Još nisam niti došao na klupu, a mi smo promašili penal. Tko zna što bi bilo do kraja da smo realizirali jedanaesterac."

Poslije remija Hajduka kod Rijeke velikogorički prvoligaš ostao je na petom mjestu s minimalnom bodovnom prednošću prije gostovanja na Poljudu iduće subote. Inter je na osmoj poziciji s 18 bodova, ali i utakmicom više od pretposljednje Istre 1961, koja u nedjelju gostuje u Osijeku. 

HNK GORICA: Kahlina, Mchedlishvili, Moro (Ndiaye 56'), Oboabona, Čabraja - Maloča, Suk - Šroler (Ronaldo Deaconu 56'), Dvorneković, Lovrić (Miya 67') - Zwolinski. 

HT Prva liga:
1. Dinamo Zagreb 20 16 3 1 40:11 51
2. Rijeka 21 10 8 3 36:20 38
3. Osijek 20 11 4 5 39:19 37
4. Lokomotiva Zagreb 21 10 5 6 35:20 35
5. Gorica 21 9 4 8 28:27 31
6. Hajduk Split 21 7 9 5 30:26 30
7. Slaven Belupo 20 3 12 5 23:27 21
8. Inter Zaprešić 21 5 3 13 22:48 18
9. Istra 1961 20 4 4 12 21:37 16
10. Rudeš 21 0 4 17 12:51 4

 

 

Galerija slika

Gorica s igračem više spasila bod, Zwolinski tragičar: Ovo nije kiks Gorica s igračem više spasila bod, Zwolinski tragičar: Ovo nije kiks Gorica s igračem više spasila bod, Zwolinski tragičar: Ovo nije kiks Gorica s igračem više spasila bod, Zwolinski tragičar: Ovo nije kiks Gorica s igračem više spasila bod, Zwolinski tragičar: Ovo nije kiks Gorica s igračem više spasila bod, Zwolinski tragičar: Ovo nije kiks

Podijeli