Novosti Sport Događanja

Gorica se oprostila od Ivana Galekovića pa deklasirala skopski Vardar

24.07.2019. / Damir Žbulj

Dan žalosti u našem gradu zbog tragične smrti vatrogasca Ivana Galekovića obilježila je i Gorica, koja se minutom šutnje prije početka prijateljske utakmice protiv skopskog Vardara oprostila od mladog junaka, stradalog u subotnjoj intervenciji u ulici Mate Lovraka.

Goričani su na terenu u potpunosti nadigrali makedonskog suparnika te su na kraju upisali uvjerljivu 3:0 (2:0) pobjedu.

Trener Jakirović na teren je poslao vratara Čovića, u posljednjoj liniji su uz Musu i Krizmanića na bokovima, bili Jovičić i novopridošli nizozemski stoper Steenvoorden, koji od nedjelje i utakmice drugog kola HT Prve lige s Osijekom ima i službeno pravo nastupa za Goricu u domaćem prvenstvu.

Veznom linijom su 'komandirali' Maslowski, Marina i Dvorneković, dok su za ofenzivu zaduženi bili Lovrić, koji zbog suspenzije radi žutih kartona nije igrao u subotu protiv Intera te Mathieu i Ndiaye.

Upravo je Senegalac Cherif glavom već u šestoj minuti, na dodavanje 'Nindže' Dvornekovića, načeo mrežu gostiju iz Skoplja. Četiri minute kasnije već je 2:0, poslije odlične akcije i vrhunskog udarca Lovrića.

Konačni rezultat postavio je mladi veznjak Hrvoje Babec, koji je ovog ljeta stigao u redove velikogoričkog prvoligaša i koji se jako lijepo već predstavio goričkim navijačima u debiju s Interom.

U nastavku su priliku dobili i braniči Ćelić i Ljubisavljević te Špičić, Čepo i vratar Išek, kao i neki igrači koji su stigli na probu, poput Trpčevskog ili mladih Korejaca Kanga i Kwaka.

NOVA OZLJEDA, NOVE BRIGE

Nažalost, utakmicu je obilježila i ozljeda Martina Maloče, koji je također ušao u nastavku, ali je morao ranije napustiti teren.

Jakirović je tako prije nedjeljne utakmice i dalje u velikim problemima sa sastavljanjem udarne momčadi. Suk i Čabraja i dalje su van stroja, kao i mladi Šroler. Miya je još uvijek na produljenom odmoru nakon Afričkog kupa nacija i u iščekivanju eventualnog transfera, Zwolinski je pod upitnikom...

A u goste stiže izuzetno motivirani Osijek, koji se prošle sezone do posljednjeg kola s Goricom borio za izlazak u Europu, a u novu sezonu je ušao pojačanog kadra i s velikim ambicijama.

Olakotna okolnost za Goričane bit će činjenica kako će Bijelo-plavi u četvrtak gostovati u Bugarskoj kod sofijskog CSKA, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija Europske lige pa će i taj međunarodni izazov sigurno utjecati na sastav i izvedbu Osječana u nedjelju od 18 sati na Gradskom stadionu.

(Foto: HNK Gorica) 

Podijeli