Novosti Sport Događanja

Gorica za Tea: Slavlje nad Rijekom donijelo je novu injekciju samopouzdanja!

14.04.2019. / Damir Žbulj

Nakon sjajne partije i slavlja protiv Rijeke nogometaše Gorice očekuje i nova domaća utakmica. U 29. kolu HT Prve lige na Gradski stadionu u nedjelju od 16.30 sati stiže Slaven Belupo.

U prethodna tri međusobna dvoboja ove sezone svaka ekipa upisala je po pobjedu dok je jedan dvoboj završio neodlučeno.

Trener Jakirović ne može zbog tri žuta kartona računati na nigerijskog stopera Oboabonu, koji je u prošlom dvoboju s Rijekom bio ponajbolji na terenu.

U konkurenciju se vraća Lukasz Zwolinski, koji je nakon dodatnih pregleda ipak na dispoziciji...

"Protiv Rijeke je sve bilo dobro, toga smo svi svjesni. Ali, to nam je obaveza da to moramo ponavljati češće, pogotovo kod kuće, gdje nam 'fali' bodova. Znamo da nam dolazi zanimljiva momčad, koja je ove sezone odigrala puno remija. S obzirom na njihov sastav, očekujem zahtjevnu utakmicu. Moramo biti jako oprezni i moramo ih najozbiljnije shvatiti i samo tako možemo nešto napraviti," najavio je Jakirović.

Gorica i Slaven Belupo posljednji put su igrali u veljači u Koprivnici i domaći je stigao do sigurnog slavlja (2:0).

"Izvukli smo pouke iz prošle utakmice, napravili smo analizu i svjesni smo da smo u tom dvoboju totalno podbacili. Možda je to i jedina utakmica u kojoj nas je suparnik u potpunosti nadigrao u svim segmentima. To nam je i dodatni motiv i izazov da im probamo uzvratiti na isti način."

"Igramo pred svojim navijačima, ali mi želimo pobijediti u svakoj utakmici. Govorio sam i ranije, tri boda su ista i kod kuće i vani. No, sigurno da je slavlje nad Rijekom donijelo novu injekciju samopouzdanja i dozu sigurnosti. Ako mislimo ostati u utrci i na kraju izboriti Europu morat ćemo pobjeđivati i doma. Svaka je bitna, krećemo već u nedjelju protiv Slaven Belupa i nadam se kako ćemo dvoboj riješiti u svoju korist," dodao je Jakir. 

"Pripremamo neko iznenađenje, ali vidjet ćemo još prije utakmice. Kad imam neke nedoumice onda stavim 'na tvorničke postavke' i to je to," naglasio je u svom stilu strateg Gorice.

Dvoboj je najavio i 23-godišnji stoper Aleksandar Jovičić, koji je dio svoje karijere proveo baš u Slaven Belupu...

"Očekuje nas još jedna u nizu teških utakmica, ali ove sezone nema laganih utakmica, vidjeli smo to u svih dosadašnjih 28 kola. Volio bih da ponovimo igru protiv Rijeke i onda možemo očekivati pozitivan rezultat. To nam je dodatni motiv u borbi za Europu, nadamo se pobjedi. Svi razmišljamo o tome, ali idemo utakmicu po utakmicu. Debitanti smo u prvoj ligi, na početku se nije očekivalo da ćemo biti tako visoko na ljestvici i zašto sada ne bismo iskoristili tu priliku koja nam se pružila."

"Poraz u Koprivnici je bio plod lošeg dana. Svi smo bili slabi, ali sada u nedjelju ako budemo pravi i kakvi smo bili većinu sezone i mislim da bodovi ostaju u Velikoj Gorici," naglasio je Jovičić.

Trener Slaven Belupa Ivica Sertić neće moći računati na kartonirane Vidovića i Šarliju te na ozlijeđene Bačelić Grgića, Zirduma, Jelića i Bogojevića...

"Prije svega, očekujem da ćemo i mi i Gorica odigrati jednu dobru utakmicu i da će gledatelji moći uživati. Domaćin će sigurno biti zahtjevan protivnik, ali mi smo se spremili dobro i na nama je da tijekom svih 90 minuta poštivamo i ispunjavamo trenerove zahtjeve. Ako će tako biti onda imamo i šanse ostvariti naš cilj, a to su sva tri boda. Gorica je jako dobro posložena ekipa, iza sebe ima odličnu sezonu, u borbi je za Europi, ali mi želimo dokazati da razlika između ove dvije momčadi nije onakva kakvu trenutno tablica pokazuje," poručio je prije gostovanja na Gradskom stadionu vratar Koprivničanaca Ivan Filipović.

Nadamo se kako će ove nedjelje od 16.30 sati imati puno posla i da će koji put i vaditi loptu iz svoje mreže.

GORICA ZA TEA

Ova će utakmica imati i humanitarnu notu, budući da se HNK Gorica uključila u akciju "Gorica za Tea", kojom će prikuplja pomoć za dječaka iz Velike Gorice, Tea Stojanovića, kojem je u Njemačkoj drugi put operirano srce. Iako su liječnici Teu dali minimalne šanse u prvoj operaciji, naš gorički maleni lav pokazao je da život i borba ne poznaju granice. Pozivaju se navijači i ljubitelji nogometa da kupnjom ulaznice po cijeni od 30 kuna pomognu obitelji Stojanović i Teu, kojega čeka proces rehabilitacije.

-->> Srce Gorice kuca za Tea

Ulaz za žene i djecu je slobodan.

Donacije je moguće uplatiti na račun mame Andreje Stojanović:

IBAN: HR4823900013221463194

 

HT Prva liga:

1. Dinamo Zagreb 29 24 4 1 60:14 76
2. Rijeka 29 16 8 5 57:28 56
3. Osijek 29 14 8 7 50:30 50
4. Lokomotiva Zagreb 28 12 8 8 45:28 44
5. Hajduk Split 28 11 11 6 40:29 44
6. HNK Gorica 28 12 6 10 38:34 42
7. Inter Zaprešić 29 8 3 18 31:67 27
8. Slaven Belupo 28 4 14 10 31:43 26
9. Istra 1961 29 4 6 19 25:56 18
10. Rudeš 29 2 4 23 19:67 10

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli