Novosti Sport Događanja

Gorica zaslužuje veći respekt: Iskreno sam se stidio nekih odluka

16.10.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice poraženi su na svom travnjaku od splitskog Hajduka, golom u osmoj minuti sudačke nadoknade, nakon što su početkom drugog poluvremena ostali bez isključenog Waguea...

Bila je to još jedna sudačka pogreška na štetu Gorice ove sezone, što je pomalo i neshvatljivo, s obzirom na to da je predsjednik Črnko član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog savea i jedan od dopredsjednika HNS-a. 

Gorica je bila teško oštećena još u prvom kolu kod Osijeka, kad je nezasluženo izgubila, što je i nakon analize potvrdila Komisija nogometnih sudaca HNS-a.

Ponavljalo se to i u narednim kolima, u utakmicama sa Šibenikom, Varaždinom...

Komisija potvrdi da je turopoljski prvoligaš 'pokraden', ali izgubljene bodove nitko im nije vratio.

Čak je i Jurica Pršir poslije dokazanog i službeno potvrđenog nepravednog isključenja na Šubićevcu svejedno morao pauzirati jednu utakmicu, a nije ga bilo u prošlom kolu protiv Rijeke, kad je najviše trebao momčadi.

Sve u svemu, sve ovo izgleda kao da Črnka i Goricu uopće ne poštuju u sudačkoj organizaciji i strukturama Hrvatskog nogometnog saveza, kojeg je 'uvaženi član', ili se čelnik Gorice nekome 'poprilično zamjerio', kad Gorica ima ovakav tretman u hrvatskom prvoligaškom društvu.

Gorici nisu potrebne nikakve privilegije, samo da ima 'pošteno suđenje'.

Nešto za što se u Hajduku zalažu godinama, a vidi vraga, sad kada su Splićani na drugoj strani medalje, kad 'sudačke pogreške' redovito idu u njihovu korist, s Poljuda se može čuti samo 'glasna' tišina. Izgleda kako se nikada nisu niti zalagali za pravedniji hrvatski nogomet, nego su cijelo vrijeme željeli da budu u poziciji u kojoj će dobiti određeni 'vjetar u leđa' i klasični sudački poguranac..

Dogodilo se to i u Velikoj Gorici, ali i igrači i Uprava i navijači Hajduka smatraju da je sve bilo čisto i da su do pobjede stigli na 'pravedan' način.

Neka. 

Na njihovu sramotu.

Prvaci ionako neće biti.

A Gorica će sigurno kroz ovu dugu sezonu izaći iz krize te će na kraju zadržati svoje mjesto u prvoligaškom društvu i još će godinama stvarati probleme i Hajduku i Dinamu i Osijeku i Rijeci i svim ostalim klubovima...

"Čestitam svojim igračima, jer su odigrali onako kako smo se dogovorili! Pokazali su i htijenje i znanje da se suprotstave Hajduku, Bili smo na dobrom putu da izdržimo i s igračem manje, ali u 98. minuti smo primili taj gol..."

"Moramo ovako nastaviti, jer smo se vratili na razini kakvi smo bili prije Rijeke, što se tiče igre, kvalitete i htijenja, Gorica ima kvalitetu, jedino što zaslužuje malo veći respekt," razočarano je poručio trener Angelovski nakon ovog poraza.

"Iskreno, stidio sam se nekih sudačkih odluka. Inače to ne komentiram, ali ono što se događa na ovoj razini, mene je stvarno stid."

"Ako netko misli da će nas slomiti, tu se vara. Bit ćemo još jači, igrat ćemo s još više htijenja i siguran sam kako će Gorica i iduće sezone biti u Prvoj HNL," zagrmio je inače samozatajni i smireni Makedonac.

Možda je baš to i trebalo turopoljskom prvoligašu.

"Ako je već bio penal, s minimalnim kontaktnom, crveni karton je apsurdan. Nismo zaslužili isključenje, ako je već bio penal."

"Prije utakmice izašle su neke analize da su sudačke pogreške ove sezone išle najviše u korist Hajduka, a na štetu Gorice. Mislim da su neke stvari očigledne, ali neće nas slomiti. Naravno, pogledat ćemo i u vlastite redove, pokušat ćemo ispraviti vlastite greške, ali ako nastavimo igrati na ovoj razini Gorica će bez problema ostati u Prvoj HNL," zaključio je strateg Gorice.

Prilika za iskaliti sav bijes zbog ovakvog ishoda bit će već u utorak u prvom kolu Kupa, na gostovanju kod Dubrave Tim kabel.

 

Podijeli