Novosti Sport Događanja

Goričani izvukli suparnika 'po mjeri' u četvrtfinalu Kupa

29.10.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice saznali su protivnika u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa! Bit će to Istra 1961, a utakmica bi se trebala igrati početkom prosinca.

Turopoljski prvoligaš je 'dobro prošao', izbjegao je i Osijek i Hajduk i Dinamo i Rijeku, ali recimo i Slaven Belupo, koji je Goričane u ovoj fazi natjecanja u Kupu eliminirao prije dvije godine.

Protiv Žuti-zelenih iz Pule Gorica je na Gradskom stadionu igrala u prvenstvu prije dva tjedna i završilo je bez pobjednika 1:1, uz poprilično sterilnu igru ekipe Krunoslava Rendulića.

U dosadašnjim ligaškim okršajima turopoljski prvoligaš ima sedam pobjeda, tek jedan poraz, dok je šest dvoboja završilo neodlučeno. Očekujemo tako još jedan čvrst i neizvjestan okršaj, ali se nadamo i kako će Gorica svladati ovu prepreku i tako ponoviti prošlosezonski uspjeh, kad je igrala polufinale, pružila dostojan otpor Dinamu, ali na kraju ostala bez velike završnice i borbe za trofej.

Možda će ove sezone imati više uspjeha i možda će napraviti još jedan dodatni povijesni iskorak.

Neće sasvim sigurno biti lako, prvo treba 'srediti' Puljane, koji su prošle sezone dogurali čak do finala, a tek onda razmišljati o idućim suparnicima...

Gorica se već sprema za novi prvenstveni izazov, koji je tu 'iza ugla', jer u subotu od 17.05 sati na Gradskom stadionu gostuje Dinamo!

U preostalim četvrtfinalnim susretima ovosezonskog Kupa Osijek dočekuje Slaven Belupo, Hajduk igra kod Lokomotive, a Dinamo čeka boljeg iz utakmice Oriolik - Rijeka.

Podijeli