Novosti Sport Događanja

Goričani Ligu za prvaka otvaraju kod višestrukih prvaka

12.04.2017. / Sportska redakcija

Utakmicom između Dubrave i Umaga (34:25) otvorena je rukometna Liga za prvaka nakon koje će biti poznat prvak Hrvatske. Po prvi puta u tom odabranom društvu uz PPD Zagreb, NEXE, Umag, Dubravu i Spačvu bit će i rukometaši Gorice koji Ligu za prvaka otvaraju sutra utakmicom u Zagrebu protiv višestrukih prvaka Hrvatske, PPD Zagreba.

-To je utakmica za uživanje, da ovi dečki vide koliko dugo mogu igrati s najboljima. Ovakve utakmice su za odrastanje koje će našim igračima donijeti iskustvo za naredne utakmice. Vjerujem kako će kroz ovu ligu svaki naš igrač napredovati- kaže trener Hrvoje Pekera.

Goričani su plasmanom u Ligu za prvaka ispunili svoj cilj, tako da u narednih deset utakmica nema rezultatskog imperativa, jer samim plasmanom u doigravanje za prvaka Hrvatske napravljen je najveći klupski uspjeh.

-Imperativa nema, svjesni smo da prva četiri mjesta vode u Europu, što nam nije daleko. No, ne opterećujemo se time previše. Ono što imamo je natjecateljski karakter te ćemo se u svakoj utakmici boriti za svaki bod- o ambicijama će trener Pekera.

Prvi protivnik rukometašima Gorice na domaćem parketu na kojem se gorčina poraza nije osjetila godinu i pol dana bit će Umag koji u Velikoj Gorici gostuje u srijedu 19. travnja od 19 sati. 

Podijeli