Novosti Sport Događanja

Goričani novu košarkašku sezonu počinju tamo gdje su završili prošlu

03.07.2019. / Damir Žbulj

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održano je izvlačenje parova za novu sezonu HT Premijer lige, a KK Gorica će natjecanje otvoriti u Splitu na Gripama, gdje je i zaključila proteklu sezonu, porazom u trećoj utakmici četvrtfinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske.

Po prvi puta će se domaće prvenstvo igrati trokružnim sustavom, prvo kolo na rasporedu je između 27. i 29. rujna, drugi krug završava 14. ožujka, a treći počinje 21. ožujka te završava 7. svibnja iduće godine.

U trećem krugu klubovi dobivaju natjecateljske brojeve prema poretku na ljestvici nakon 22. kola te se raspored dalje određuje po obrnutom Berger sustavu.

Potom slijedi doigravanje osam najbolje plasiranih klubova za naslov prvaka Hrvatske tako da se četvrtzavršnica i poluzavršnica igraju na dvije dobivene utakmice, dok je za naslov prvaka Hrvatske potrebno ostvariti tri pobjede.

Titulu brani Cibona, a ove sezone u HT Premijer ligi nema Cedevite, koja je 'napustila' Hrvatsku, odnosno odlukom klupske Uprave napravila spajanje s ljubljanskom Olimpijom.

Prvu domaću utakmicu Goričani igraju 5. listopada protiv Alkara, dok aktualni prvaci Cibosi u Gradsku sportsku dvoranu dolaze 23. studenog, u devetom kolu.

Uz Goricu, Cibonu, Split i Alkar u HT Premijer ligi ove sezone su još i Zadar, Zabok, Vrijednosnice Osijek, Škrljevo, Šibenik, Hermes Analitica te zagrebačka Dubrava i zadarski Sonik Puntamika.

Prijelazni rok počinje 10. srpnja.

(Foto: Marin Sušić, HKS)

 

Podijeli