Novosti Sport Događanja

Goričani se oprostili od Kupa Krešimira Ćosića

29.09.2016. / Nefertum IT
Skupo su košarkaši Gorice prodali kožu u sinoćnjem susretu protiv Splita. Redizajnirana domaća momčad koja je na okupu niti dvadeset dana do posljednjih je trenutaka držala Žute s Gripa u neizvjesnosti. Pomanjkanje snage u posljednjih pet minuta omogućilo je gostima da serijom od 17:5 stignu do pobjede 94:88.

Odlično otvaranje domaćih igrača

Mnogi koji su došli do Gradske sportske dvorane, a na tribinama je bilo i nekoliko zanimljivih lica, izbornik Aleksandar Petrović, Gordan Goriček, nova Uprava Gorice na čelu s predsjednikom Mirkom Matićem, ali i ostali znatiželjnici ostali su iznenađeni igrom domaće momčadi. Vođeni sjajnim i raspoloženim Marko Petrovićem koji je susret završio sa 16 poena i 14 asistencija domaći su košarkaši furiozno otvorili utakmicu, te su nakon pet minuta igre imali vodstvo od 14:2.

kc velika.jpg

Uspjeli su gosti do kraja četvrtine stići tu razliku, no Goričani nisu odustajali od svoje igre. Visoki postotak šuta (69 posto prilikom odlaska na odmor, op.a) donio je momčadi trenera Nikolića prilikom odlaska na odmor osam poena viška (50:42). U istom ritmu nastavilo se i u trećoj četvrtini u kojoj domaći košarkaši zahvaljujući ubačajima kapetana Ljube Prgometa cijelo vrijeme drže dvoznamenkastu prednost.

kc velika 1.jpg

Na ulazu u posljednju minutu bilo je plus šesnaest (77:61), na što gosti odgovaraju serijom od 14:0 te dolaze na 77:75. Četiri minute bez ubačaja prekida tricom Marko Petrović kojega je s tri ubačaja s linije slobodnih bacanja popratio iskusni Ante Mašić. Uslijedio je potom tricaški obračun u kojem za Goricu pogađa Cvjetičanin, a za goste Kedžo i Kalajžić koji je 1,45 do kraja doveo Split u vodstvo (88:91) koje gostujući košarkaši više nisu ispustili.

kc velika 2.jpg

Reakcije na utakmicu

Neven Nikolić (KK Gorica):
„Odigrali smo dobru utakmicu. Moram biti zadovoljan, jer i sami znate da smo imali problema sa sastavljanjem ekipe koja još uvijek nije kompletirana. Ovaj rezultat je za mene i malo iznenađujuć. Na kraju smo ostali bez snage što se vidjelo i po promašenim otvorenim šutevima, no utakmicu je definitivno prelomila razlika u skoku gdje su gosti imali 14 skokova više od nas“.

kc velika 3.jpg 

Ivica Skelin (KK Split): „Vratili smo se iz ponora. Tri četvrtine utakmice bili smo izgubljeni, da bi se u zadnjoj četvrtini vratili. Gubitak energije kod Gorice mi smo iskoristili, a uz to odigrali smo i bolju obranu. Ne mogu biti zadovoljan, jer smo pružili jako siromašnu partiju. Ova utakmica je pokazala da će svako gostovanje biti teško, zbog čega svugdje moramo biti sto posto koncentrirani“.  

KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA
KK GORICA – KK SPLIT 88:94 (20:20, 30:22, 27:23, 11:29)
KK GORICA:
Lazić, Tomić, Ušić 12, Petrović 16, Jelenek 2, Mašić 20, Šutalo, Gudić 14, Cvjetičanin 6, Turić, Prgomet 18, Divić. TRENER: Neven Nikolić
KK SPLIT: Subotić, Kalajžić 12, Rančić 3, Vrgoč, Dijan, Najev 6, Jukić 25, Kanaet 11, Filipović 2, Kedžo 13, Galić, Širko 22. TRENER: Ivica Skelin


Podijeli