Novosti Sport Događanja

Goričani teško stradali na Gripama: Je li vam odgovara da se vidimo u utorak?

24.04.2019. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice teško su stradali na gostovanju kod Splita, u prvoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske.

Splićani su s kamatama naplatili sva tri ovosezonska poraza od Goričana, dva u prvenstvu i jedan u četvrtfinalu Kupa na Gripama i uvjerljivom 102:71 pobjedom silovito su najavili svoje ambicije. 

Ekipa Josipa Sesara u Split je stigla načeta ozljedama i bez nekolicine važnih igrača, poput Mazalina, Papca i Vučića pa je poraz protiv razigranog i izuzetno motiviranog domaćina bio praktički neizbježan.

Već nakon prvih deset minuta igre bilo je jasno u kojem će se smjeru razviti ova utakmica, na semaforu je bilo 32:15 i veliku razliku Splićani su zadržali do završnice dvoboja.

Tri minute prije kraja bilo je maksimalnih +38 (97:59).

Dodatni problem za Sesara i njegov stožer prije subotnje druge utakmice u Gradskoj sportskoj dvorani (17.30 sati) je i ozljeda Kapuste, koji je krajem treće dionice morao završiti ovaj dvoboj.

Splićane su do slavlja predvodili Cobbins s 18 poena i Marčinković s 15 koševa. U dresu Gorice prednjačio je Majcunić s 19 poena, a dvoznamenkasti su bili tek još Mašić s 12 i Petrović s deset poena.

"Čestitke kolegi Grgureviću i ekipi Splita na fantastičnoj utakmici. O našoj igri dovoljno govori 21 izgubljena lopta i 15 napadačkih skokova Splita od čega je 12 bilo u prvom poluvremenu. Sasvim zasluženu su pobijedili," rekao je nakon utakmice strateg Gorice, koji se ne miri s teškim porazom, bez obzora što na kraju razlika u poenima ne igra nikakvu ulogu.

"Uvijek razmišljam da je bolje pobijediti svaku utakmicu, nego izgubiti jednu," s kiselim je osmijehom dodao Sesar. "Nismo danas postojali na parketu. Ne mogu naći zamjerke igračima, jer mi jednostavno imamo svoje limite. Split je dobro skautirao naše nedostatke, presjekli su nam linije dodavanja, dominirali su u napadačkom skoku i nismo im uspjeli parirati. Nakon toga je sve otišlo na stranu Splita. Prerano su otišli na 20 razlike i nismo se imali šansu vratiti."

"Definitivno smo imali problema s rosterom, ali nemam se što ja tu žaliti. Imali smo sjajnu sezonu, a Split je ranije imao problema s izostancima igrača, to je tako u sportu. Nadam se da će Kapusta biti spreman za subotu i da će se barem jedan od naših ozlijeđenih igrača vratiti, Mazalin ili Mikšić pa da proširimo klupu i pružimo bolji otpor u drugoj utakmici," nada se trener našeg prvoligaša. 

"Bez obzira u kojem smo mi stanju to ne umanjuje odlično izdanje Splita. Od kad je trener Grgurević ovdje igraju puno agresivnije, rastrčanije. Domaći igrači dobivaju više prilike i sviđa mi se kako izgledaju."

"Nadam se kako ćemo se još jednom ove sezone vidjeti u Splitu. Ne bih bio sportaš da se ne nadam. Je li vam odgovara da se vidimo u utorak," u svom je stilu i s vidljivim optimizmom zaključio Sesar, koji je u Split stigao i u funkciji vozača kombija s igračima Gorice.

Nažalost, u subotu od 16.30 sati na Gradskom stadionu gostuje Hajduk, a gotovo u istom terminu, sat vremena kasnije, u Gradskoj dvorani počnji dvoboj sa Splitom. 

"HKS je odredio termine, zbog prijenosa na televiziji. Nismo mogli puno na to utjecati," pojasnio je nemoćni Sesar, koji se ipak nada kako će njegova ekipa imati veliku podršku s tribine. Ovi momci su to apsolutno zaslužili! 

 

KK Gorica: A. Jukić, Majcunić (19), Petrović (10), Prgomet (9), Mašić (12), Zrnić (8), Vrhovec, Baković (6), Kapusta (7), Mikšić.

Podijeli