Novosti Sport Događanja

Goričani u srijedu na Gripama kreću u doigravanje za prvaka Hrvatske!

23.04.2019. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice doigravanje za naslov prvaka Hrvatske počinju u srijedu od 19 sati na gostovanju kod Splita, na legendarnim Gripama.

Goričani uživaju u povijesnoj sezoni, regularni dio natjecanja završili su na šestoj poziciji s 11 pobjeda, među kojima su i dvije protiv Splićana, protivnika u prvoj rundi playoffa.

Izborili su i završnicu Kupa Kreše Ćosića, gdje su u četvrtfinalu bili bolji i uspješniji - upravo od splitskih Žutih.

Očekuje nas sigurno dramatičan okršaj, domaćin će ovaj put biti posebno motiviran, a možemo samo nadati da će ponovo slaviti naši košarkaši.

Za prolazak u polufinale sigurno će biti potrebna i jedna gostujuća pobjeda, jer momčad koju vodi Ante Gregurević ima prednost domaćeg parketa u eventualnoj trećoj utakmici.

Najbolji igrač Splita je Pavle Marčinković, koji u prosjeku ubacuje 15 poena, uz nešto više od četiri asistencije po susretu.

U prijašnjim međusobnim susretima s Goricom Splićani su bili desetkovani ozljedama, no, kada su kompletni i raspoloženi Maj Kovačević, Mateo Kedžo, Mate Kalajžić, Tomislav Gabrić pa odlični Amerikanac Cobbins, koji je i najbolji skakač ekipe, mogu stvoriti probleme svakoj hrvatskoj momčadi.

Sezonu iz snova pod vodstvom Josipa Sesara ima Marko Baković, koji u prosjeku ubacuje 14 koševa, uz šest skokova. Najbolji asistent ekipe je Borna Kapusta, sjajni su u posljednje vrijeme i Marko Petrović i Ivan Vučić, svoj veliki doprinos daju i Ivan Majcunić, Ante Mašić, Karlo Mikšić, Ivan Papac ili Ljubo Prgomet, dok je na sebe ponovno pozornost skrenuo i Lovro Mazalin, koji bi pod Sesarovom trenerskom palicom mogao biti važan adut u borbi za prolazak u polufinale.



Prvi krug doigravanja otvaraju u utorak Cibona i Zabok, u srijedu prvu utakmicu igraju Cedevita i Vrijednosnice Osijek, dok će Zadar i Šibenik u četvrtfinalni okršaj krenuti u četvrtak.

Nadamo se kako će velikogorički košarkaši u srijedu u Splitu nastaviti sa sjajnim ovosezonskim partijama i da će se u našu Gradsku sportsku dvoranu vratiti u pobjedničkom raspoloženju, gdje nas u svakom slučaju očekuje prava košarkaška poslastica i još jedan veliki sportski spektakl u našem gradu.

Podijeli