Novosti Sport Događanja

Gorička mladost želi na tron Jedinstvene županijske lige

31.01.2017. / Sportska redakcija

Druga momčad Gorice najranije od svih turopoljskih klubova započela je s pripremama za proljetni dio sezone. Trener Perica Vidak već gotovo dvadeset dana sa svojim mladim igračima nalazi se u trenažnom procesu. Tako igračima želi kroz duži period od dva do tri tjedna u odnosu na druge klubove dati više, ali i osigurati mogućnost da mogu pružiti više od ranga u kojem se sada natječu.

-Sve što smo zacrtali odradili smo. Malo nam se poremetio ritam odigravanja utakmica zbog vremenskih neprilika. Ono što je specifično za ovu momčad je to da uz ove dečke koji su planirano priključeni seniorima, tijekom ovih priprema još su neki priključeni zbog čega u susretu protiv Gradića na raspolaganju nisam imao trinaest igrača- priča nam Vidak.

I dok su njegovi igrači protiv Gradića doživjeli poraz od 3:1, u prvom pripremnom ogledu mladi Goričani su s 2:1 svladali trećeligaša Segestu. U tom susretu kao senior debitirao je kapetan kadetske momčadi Patrik Posavec, čijim je nastupom trener Vidak bio zadovoljan. Do prvenstvenog starta i utakmice protiv Vatrogasca u planu su i susreti protiv Klasa, Sutle, Zagorca, Rudara, Croatie, Botinca i Samobora, te Kup susret protiv Bana Jelačića.

Jesenas su mladi Goričani kojima su to bile prve seniorske minute zauzeli treće mjesto u poretku klubova Jedinstvene županijske lige. Ljestvica za proljeće podignuta je na najvišu razinu.

-Nama nitko ništa nije nametnuo, no ja sam sebi zacrtao da budem najbolji. I za prvu polusezonu cilj nam je bio osvojiti prvo mjesto. Nismo daleko od toga, iskusniji smo i s odmakom od šest mjeseci vidim da je ponašanje dečkiju na terenu sasvim drugačije tako da nam je ovaj projekt donio jako puno dobrih stvari- kaže Vidak.

U odnosu na prvi dio sezone u kadru više nije Ivan Čolić koji je otišao u redove Lučkog, dok je jedino novo ime bivši kapetan Udarnika, Ante Radoš koji uslijed nedostatka stopera u redovima momčadi Damira Milinovića priključen prvoj momčadi za koju je u subotu igrao protiv Maribora.

Podijeli