Novosti Sport Događanja

Haladas po prvi puta na tronu

14.08.2017. / Sportska redakcija

U organizaciji HNK Gorice na Gradskom je stadionu održan trodnevni međunarodni turnir juniora „Alpas kup Trofej Turopolja 2017“ koji je odigran pod devetnaesti puta uz sudjelovanje devet klubova iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Pobjednički je trofej po prvi je puta otišao put Mađarske, budući da su igrači Haladasa bili najbolji. Oni su najprije u grupnoj fazi svladali Inter, dok su remizirali sa Sesvetama. U polufinalnom su susretu s 1:0 svladali Lokomotivu, da bi ih ždrijeb u finalu ponovno spojio sa Sesvetama koje su u polufinalu nadjačale Slaven Belupo (2:1) koji je priredio veliko iznenađenje svladavši višestrukog osvajača turnira, Dinamo s 5:0.

U finalu se u sedamdeset minuta mreže nisu zatresle, te je pobjednik odlučen u lutriji jedanaesteraca. Svi su se složili kako je to bilo je to jedno od najdužih izvođenja udaraca s bijele točke, jer je pobjednik odlučen tek nakon šesnaeste serije u kojoj je igračima Sesveta popustila koncentracija te je pobjednički trofej otišao put Mađarske iz čijih su redova bili i najbolji vratar i igrač turnira, Kiss Agoston i Bolla Gergo. Prvi strijelac turnira s tri postignuta pogotka bio je Zvonimir Fusić iz Slaven Belupa kojem je pripalo treće mjesto.

REZULTATI
GRUPA A: Dinamo-Zagreb 3:1, Dinamo-Slaven Belupo 0:5, Slaven Belupo-Zagreb 5:0
GRUPA B: Sesvete-Inter 2:0, Haladas-Inter 2:0, Haladas-Sesvete 1:1
GRUPA C: Lokomotiva-HNK Gorica 3:0, Bravo-HNK Gorica 2:0, Lokomotiva-Bravo 2:1
POLUFINALA: Sesvete-Slaven Belupo 2:1, Haladas-Lokomotiva 1:0
ZA TREĆE MJESTO: Slaven Belupo-Lokomotiva 4:0
FINALE: Haladas-Sesvete 0:0 (16:15- 11m)
POREDAK: 1. Haladas, 2. Sesvete, 3. Slaven Belupo, 4. Lokomotiva

Galerija slika

Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu Haladas po prvi puta na tronu

Podijeli