Novosti Sport Događanja

HALS City Cross Run: Juniorke Brigita Grčić, Zara Horvat, Antonia Cvetković i Lucija Breljak izvrsne treće u seniorskoj konkurenciji

06.04.2023. / Damir Žbulj

Ekipno prvenstvo Hrvatske atletske lige sjever u krosu održano je u organizaciji AK Zaprešić, a na City Cross Run utrci zapažene rezultate ostvarile su mlade članice Maraton kluba Velika Gorica!

Brigita Grčić, Zara Horvat , Antonia Cvetković i Lucija Breljak, još uvijek juniorke, trčale su u seniorskoj konkurenciji te su na kraju zasluženo osvojile treće mjesto, iz starijih djevojaka iz AK Koprivnica i AK Zabok.

Brigita je kroz cilj prošla četvrta, Zara je bila deveta, Antonia deseta, a Lucija je pojedinačno osvojila 16. mjesto.

Seniorska utrka bila je od 4000 metara, a MK Velika Gorica je imao najmlađu ekipu od svih prijavljenih, jer su cure juniorke 2006. i 2007. godišta.

"Ekipni plasman ostvarili smo još u kategoriji mlađih kadeta, koji su trčali utrku dužine 1000 metara. Bodove za klub osvojili su Bartol Pavelić, Kristijan Matić i Grga Cerjak, a ekipnom su završili na šestom mjestu. U konkurenciji mlađih kadetkinja, na utrci od 1000 metara, imali smo jednu predstavnicu. Una Lovrić završila je na 25. mjestu od 54 finišerke," javio je tajnik kluba Bruno Škrinjarić pa dodao:

"U kadetskoj kategoriji imali smo po jednog trkača u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na stazi dužine 2000 metara Petra Knežević bila je 20., a Marko Knežević završio je na 23. mjestu među muškima."

MK Velika Gorica je imao i odlične rezultate među najmlađim natjecateljicama, limačicama 2013 godišta.

Ema Gilja završila je utrku na četvrtom mjestu, a Ana Trčak bila je osma. Među limačima istog godišta nastupio je Vigo Šušnjić, završivši 800-metarsku utrku na 11. mjestu.

Galerija slika

HALS City Cross Run: Juniorke Brigita Grčić, Zara Horvat, Antonia Cvetković i Lucija Breljak izvrsne treće u seniorskoj konkurenciji HALS City Cross Run: Juniorke Brigita Grčić, Zara Horvat, Antonia Cvetković i Lucija Breljak izvrsne treće u seniorskoj konkurenciji HALS City Cross Run: Juniorke Brigita Grčić, Zara Horvat, Antonia Cvetković i Lucija Breljak izvrsne treće u seniorskoj konkurenciji

Podijeli